van der Horst

Spa Euro Race: Ulysse De Pauw opnieuw beste Belg in de formule 4

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
De derde en laatste race voor het Franse formule 4 in het kader van de Spa Euro Race werd gewonnen door Stuart White. De Zuid-Afrikaan is al de zevende verschillende winnaar dit jaar en dat na amper negen races. Voor de Belgen verliep de race minder succesvol, Ulysse De Pauw was opnieuw onze beste vertegenwoordiger maar hij kwam ditmaal niet verder dan de zesde plaats. Ugo de Wilde sloot een tegenvallend weekend af met een zevende plaats, Esteban Muth finishte als negende.
Caio Collet
Caio Collet
Caio Collet rondde als eerste de openingsronde af maar ondertussen was White aan een inhaalrace begonnen en was al voor bij Ulysse De Pauw en Théo Pourchaire geraakt. Maar al snem moest weer de safety car uitrukken na een sortie van Baptiste Berthelot. Na de herstart van de race ging White voorbij Leclerc waarna ook Collet het onderspit moest delven. Uiteindelijk kwam White als overwinnaar over de streep voor Collet, die leider blijft in de puntenstand en Pierre-Louis Chovet.

Théo Pourchaire en Arthur Leclerc maakten de top vijf vol en zij gingen onze landgenoten Ulysse De Pauw en Ugo De Wilde vooraf. Na Adam Eteki kwam Esteban Muth als negende over de lijn, O’Neill Muth en Baptiste Moulin finishten net buiten de top tien.

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 3 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons