van der Horst

Spa Euro Race: Voorbeschouwing van de organisatoren (BMW Racing Cups)

BMW M235i Racing Cup
BMW M235i Racing Cup
Met een tweede bezoek aan de schitterende omloop van Spa-Francorchamps, zijn de BMW Racing Cups al aan hun vierde afspraak van het lopende seizoen toe. Na Spa, Zolder en Zandvoort, is het nu weer aan de Ardennen om zowel de M235i Racing Cup als de BMW Clubsport Trophy te ontvangen. Ditmaal wordt er gereden samen met de BelcarTrophy, in een wedstrijd van 125 minuten en niet minder dan 50 rijders kiezen dit weekend voor de BMW Racing Cups. Het groeiende succes van de BMW Racing Cups kan niet meer ontkend worden!
De Spa Euro Race, zo heet de meeting dit weekend, is een echte Europese autosportmeeting. Bovendien is de toegang voor het publiek volledig gratis. Er is dus geen reden om niet naar de Ardennen te komen dit weekend en dat dachten ook de 50 rijders die dit weekend met een wagen uit de BMW Racing Cups starten toen ze hun planning voor begin juni hebben opgemaakt.
 
Guillaume de Veroveraar
 
Ooit nam zijn naamgenoot een deel van Frankrijk in, maar onze Guillaume Dumarey is de veroveraar van de M235i Racing Cup in 2016! Hij won al driemaal op rij en naar analogie van het wereldberoemde spelletje: lukt het hem om vier op een rij te behalen? De snelle West-Vlaming zal sowieso voorbij ex-F1-testrijder Jeffrey Van Hooydonk moeten, die het samen met RodrigueGillion bij QSR doet. Overigens ontmoet Van Hooydonk dit weekend nog een andere ex-F1-testrijder: de Angolees Ricardo Teixeira, die het in de BMW Clubsport Trophy doet met een wagen van MSTC.
 
Terug echter naar de M235i Racing Cup, waar de familie Otto ook steeds vooraan te vinden is. Bij Qvick/VR hopen ze op een sterk resultaat na de pech in Zandvoort. De vaste waarden zoals de teams Red Ant, PEKA… krijgen ook het gezelschap van enkele buitenlandse structuren. Zo is er Egeland Motorsport uit Noorwegen en zelfs een deelname uit de USA met Ace Robey in een wagen van het Duitse Sorg Rennsport. Minder ver is de verplaatsing dan weer voor het Luxemburgse Duwo Racing. Hoe dan ook, het wordt weer een stevig robbertje vechten in de M235i Racing Cup en raceliefhebbers zullen er van genieten! 
 
Intense strijd in de BMW Clubsport Trophy
 
In de BMW Clubsport Trophy is de strijd verre van beslecht. Na de wedstrijd in Zandvoort is het bovenaan de tussenstand drummen geblazen. Niet alleen is er de sportieve familievete tussen de families Donniacuo en Convents, maar ook DZ Competition zal willen zijn woordje meespreken en dus aanspraak maken op de top van de puntenstand. De vraag is ook of onze Nederlandse vrienden van Offenga hun sterke prestatie van Zandvoort kunnen overdoen op Waalse bodem. Zandvoort is Spa niet, maar wie kan rijden, zal overal vooraan mee kunnen spelen. Van der Horst en QSR zien we elk met twee wagens en ook zij zijn steeds vooraan te vinden.
 
De kwalificatie en race vinden plaats op zondag

BMW M235i Racing Cup & BMW Clubsport Trophy pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op vrijdag 10 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons