van der Horst

Spa Euro Race: Yani Stevenheydens heeft genoten van het circuit van Francorchamps

Yani Stevenheydens - FFSA formule 4
Yani Stevenheydens - FFSA formule 4
De jonge Belg die dit seizoen het Franse kampioenschap F4 afwerkt, kwam vorig weekend in actie op het circuit van Francorchamps, in het kader van de Spa Euro Race. Onze landgenoot, die volop het racen met een eenzitter aan het leren is, haalde opnieuw kostbare punten binnen. Hij staat voorlopig zesde in het kampioenschap.
  • Prospeed Competition
In autosport is het nooit eenvoudig om voor eigen publiek te schitteren. Zeker als men over weinig ervaring beschikt. Sinds hij zijn vertrouwde wereld van de karting verliet geeft Yani Stevenheydens alles wat hij heeft in de strijd in de eenzitterij.

“Dat is waar het voor mij allemaal om draait”, stelt de 17-jarige jongeman, die over minder dan een week aan de examenperiode begint.

Voor de eerste keer kwam onze landgenoot in actie op het Circuit van Spa-Francorchamps.

Yani Stevenheydens
Yani Stevenheydens
“Het is echt magisch om op een circuit met zoveel geschiedenis te kunnen rijden. Het inspireert een jonge rijder als ik echt wel. Ik kon er al vanaf vorige donderdag aan de slag, een dag voor de F4-meeting officieel van start ging. Misschien trap ik hier een open deur in, maar ik heb er wel helemaal beseft dat alle elementen aanwezig moeten zijn wil je een goed resultaat kunnen neerzetten. In mijn geval merkten de mecaniciens donderdagochtend na een paar ronden op dat mijn motor was beginnen branden. Het team slaagde er in om de krachtbron te redden, maar het ding had toch vermogen verloren. Gelukkig beschikte ik op vrijdagochtend over een nieuwe motor om aan de vrije trainingen te beginnen. In de kwalificaties zorgde mijn gebrek aan ervaring er voor dat ik er niet in slaagde om een gepaste slipstream te vinden. Zo zette ik de elfde tijd neer. Ik onthoud echter vooral dat enkele goede starts liet optekenen, maar ook een paar mooie inhaalraces. In de eerste race startte en finishte ik op de elfde plaats. In de tweede klom ik van de 16de naar de zesde plaats. Dat vond ik prachtig! Eén van de hoogtepunten uit mijn nog jonge carrière, dat is zeker. In de derde race op zondag startte ik als tiende, kwam als achtste door de Source, maar werd dan op het rechterachterwiel geraakt door een andere rijder. Ik kwam als 14de over de streep. Het is nu aan mij om me in de toekomst beter te kwalificeren, om zo betere startposities te veroveren. In Francorchamps kon ik vaststellen dat ik wel over de nodige snelheid beschik. Ik denk dan ook dat ik me voortaan met de besten kan meten, op voorwaarde dat ik wat hoger op de grid kan starten.”

RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 6 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons