van der Horst

Spa Euro Race: Zege voor Hauser - klassewinst voor Deldiche Racing

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Onder mooie omstandigheden vindt de start van de GT & Prototype Challenge pb Hankook plaats. Vijftien bolides vertrekken en de eerste startrij is bezet door twee Ligier LMP3 bolides van David Hauser die van pole position mag vertrekken en daarnaast staat Jakub Smiechowski. Daarachter zien we Luc de Cock in de Norma M20FC en Philippe Bourgois in ook een Ligier LMP3.
Racinng Experience - Ligier JS P3
Racinng Experience - Ligier JS P3
Wanneer de lichten doven zien we een goede start van Jean-Pierre Lequeux welke aansluit achter David Hauser op de eerste positie. Jakub Smiechowski verliest nog een plek aan Philippe Bourgois, maar die kan hij in de eerste ronde weer terug pakken. Een ronde later moet ook Lequeux hem voorbij laten gaan en ook Bourgois gaat voorbij aan de Ginetta rijder. Luc de Cock verliest bij de start ook plekken en rijdt bij de eerste doorkomst op positie zeven, achter Tim Gray en David Houthoofd.

Eric van der Poele ondervindt als eerste problemen en moet de pitstraat opzoeken. In dezelfde ronde komt ook Gray met de Praga R1T binnen.

Wim Jeuris kan met zijn Radical SR3L de Mustang van Herve Maillien goed volgen en in zijn slipstream blijven. De Engelsman Paul Fleury, welke nog een Ginetta GT4 in schreef op het laatste moment volgt ook op korte afstand. Jeuris moet alleen niet veel later de pitstraat opzoeken voor een korte check up waardoor hij de aansluiting verliest.

Oliver Freymuth, rijdend met een Renault RS01, heeft de twee Norma’s op zijn bumper geplakt zitten van David Houthoofd en Luc de Cock. En in het achterveld vechten Fiona James, Dirk Schulz en Dirk van Elk met elkaar om positie.

Paul Fleury - Ginetta GT4
Paul Fleury - Ginetta GT4
Vlak voor de pitstops aanvangen, moeten Lequeux de pitstraat opzoeken. Na een korte check kan hij zijn weg wel weer vervolgen, maar valt terug van de vierde positie naar positie . Equipe Van der Poele/Van der Poele staat nog altijd met technische problemen in de pitstraat evenals de Praga R1T van Gray/Hewitt.

Wanneer het pit window open gaat, is het nog altijd Hauser die aan de leiding ligt voor Schmiechowski, Bourgois en Freymuth. David Houthoofd is vlak voor het pit window ingehaald door Luc de Cock en terug verwezen naar tweede positie.  

Na de pitstops zien we nog altijd de Ligier LMP3 van Hauser aan de leiding voor Schmiechowski. Daarachter is het Bourgois welke een plek heeft gewonnen en nu op de derde positie rijdt. Houthoofd heeft de leiding terug overgenomen van Tim Joosen, welke nu achter het stuur zit van de Norma waar De Cock mee is gestart.

Ook in de SuperGT divisie is er niets gewijzigd, wat betekent dat Maillien nog altijd voor Fleury rijdt. Sebastiaan Bleekemolen is daarachter wel een stuk sneller in de Porsche van Dirk Schulz, maar moet nog een gat dichtrijden voordat hij kan aanvallen bij de eerste twee rijders.

Wim Jeuris - Radical SR3L
Wim Jeuris - Radical SR3L
Wim Jeuris heeft ondanks zijn eerdere bezoek aan de pitstraat nog altijd de leidende positie in de vierde divisie waar Fiona James en Dick van Elk strijden om de tweede en derde positie.

Wanneer de vlag valt is het David Hauser die de overwinning mag gaan vieren. Hij leidde de race van start tot finish en pakt de volle punten. Achter hem finisht Jakub Schmiechowski als tweede voor teamgenoot Philippe Bourgois.

Luc de Cock en Tim Joosen pakken de overwinning in de CN divisie voor David Houthoofd die als tweede over de finish komt.

GT & Prototype Challenge pb Hankook
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zaterdag 10 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons