van der Horst

Spa Euro Race: Zege voor Prime Racing Ginetta - Houthoofd wint in CN klasse

McDonald’s Racing Belgium - Norma M20 FC
McDonald’s Racing Belgium - Norma M20 FC
Aan het einde van de zondag mogen de GT & Prototype rijders hun motoren weer starten voor hun tweede race van het weekend. Op de pole position zien we vandaag Jakub Schmiechowski in de groen/gele LMP3 bolide van het Inter Europol Competition. Naast hem staat de winnaar van de race van zaterdag David Hauser. Op de derde positie zien we de Norma M20FC van Tim Joosen en Jean-Pierre Lequeux start in de Ginetta naast hem van positie vier. Philippe Bourgois en Oliver Freymuth staan op de derde startij, voor David Houthoofd en Oliver Hewitt.
Prime Racing - Ginetta G57
Prime Racing - Ginetta G57
De start van de race wordt gegeven en de wagens stormen weg richting de eerste bocht. Het lijkt goed te gaan, behalve voor Tim Joosen, welke uitkomend uit La Source stil valt en zijn weg maar heel langzaam vervolgt. Jean-Pierre Lequeux had de beste start van allemaal en hij komt na de eerste ronde als leider over de start/finish lijn maar heeft de overige deelnemers allemaal op zijn bumper hangen. Tweede is Schmiechowski voor Hauser, Freymuth en Bourgois. Tim Joosen weet met de Norma de pitstraat te bereiken en de team zal gaan proberen om het probleem te vinden zodat ze alsnog door kunnen.

Oliver Hewitt heeft de leiding in handen in de CN klasse na het terugvallen van Tim Joosen. David Houthoofd rijdt op de tweede positie en daarachter is het Herve Maillien die in de SuperGT de leiding heeft. Alexis van der Poele rijdt daar direct achter en dan zien we Wim Jeuris, voor Fiona James, Dirk Schulz en Dick van Elk.

Na drie ronden zien we de Praga van Oliver Hewitt langzaam voorbij rijden. Na wat stuurbewegingen gaat hij weer op het gas. Een ronde later zien we dat de Praga alsnog de pitstraat moet opzoeken en de race moeten staken.

Oliver Freymuth heeft enkele posities verloren aan Philippe Bourgois en David Houthoofd en Dick van Elk is de Porsche van Schulz voorbij gegaan.  

Trans Am Euro Racing - Mustang-Chevrolet V8
Trans Am Euro Racing - Mustang-Chevrolet V8
Dan een grote stofwolk en een klap van de 181 wagen die bestuurd wordt door Alexis van der Poel. Uitkomend Blanchimont gaat het mis bij de wagen door een klapband en Van der Poel eindigt hard in de bandenmuur. Gelukkig zien we de rijder zelf snel uit de auto klimmen. De safety car wordt hiervoor de baan op gestuurd en het veld zal weer bij elkaar komen.

Het pit window opent wanneer de safety car nog op de baan is en alle wagens duiken de pitstraat in voor de reguliere stop, behalve Dick van Elk met de Praga. Hij rijdt nu als eerste wagen achter de safetey car.

Na twee ronden gaat de safety car weer naar binnen en kunnen de heren en dame coureurs opnieuw de wagens de sporen geven. Jean-Marc Ueberecken heeft de leiding in handen, voor Jakum Schmiechowski en Philippe Bourgois. David Houthoofd rijdt op de eerste positie in de CN klasse voor Wim Jeuris die in de vierde divisie als leider in het veld rijdt. Herve Maillien leidt de SuperGT divisie.
Herstart verloopt prima voor Ueberecken en hij behoudt de leiding. Lange tijd gebeurd er niets aan wisselingen van posities, maar worden er wel twee drive throughs uitgedeeld voor een pitstop niet conform was.

Tien minuten voor tijd weet David Hauser voorbij te gaan aan Philippe Bourgois welke een fout maakte en spinde in La Source. Hiermee verliest hij zijn podiumplek aan Hauser, maar kan wel voor Freymuth blijven. Wim Jeuris, welke wel een grote voorsprong heeft op zijn directe concurrenten, moet een extra pitstop maken maar kan zijn weg vervolgen.
 
De finishvlag valt na zestig minuten en Jean-Pierre Lequeux en Jan-Marc Ueberecken winnen deze race voor Jakub Schmiechowski en David Hauser. David Houthoofd wint de CN divisie voor Luc de Cock en Tim Joosen die door de problemen in de eerste bocht geen vuist meer konden maken.

Wim Jeuris - Radical SR3L
Wim Jeuris - Radical SR3L
Herve Maillien wint opnieuw de SuperGT divisie en Dirk Schulz en Michael Bleekemolen staan met hem op het podium. Met overmacht wint Wim Jeuris de vierde divisie in deze Challenge. Doordat Fiona James in de laatste ronde nog stilvalt, gaat Dick van Elk er met de tweede plaats vandoor. Fiona James wordt wel geklasseerd en staat alsnog als derde op het podium.

De volgende race is over een maand op Circuit Zolder tijdens de Zolder Superprix. Wanneer je deze top bolides live in actie wil zien, koop dan uw kaartje via de website www.zoldersuperprix.nl.

GT & Prototype Challenge powered by Hankook
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zondag 11 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons