van der Horst

Spa Euro Race: Twee Belgische zeges in de Ardennen

Van Glabeke-Jonckheere - Curbstone FMA Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonckheere - Curbstone FMA Ferrari 458 GT3
Nog warmer en nog meer zon, dat was hoe de teams van de Supercar Challenge by Pirelli het asfalt van Francorchamps op mochten voor de tweede race van het weekend. De Belgen konden weer hun succes meepikken, met een dubbel voor Patrick van Glabeke en Fréderique Jonckheere in de Divisie GT. In Sport 2 was de zege voor nieuwkomers Nicolas Van Dierendonck en Manu Vanderyse aan het stuur van een Porsche Cayman. Ook de podiumtreden van de overige Divisies mochten onze landgenoten hun medaille ophalen. Vooraan ging de zege, net als op zaterdag, naar de Nederlander Henry Zumbrink in zijn schitterende Volvo S60 V8 Silhouette.
  • Shopa
De ogen waren achter de Volvo vooral gericht op het intense gevecht om de tweede plaats, met maar liefst vier wagens. Kelvin Snoeks hield op de meet amper enkele meters over op de Aston Martin Vantage GT3 van de Engelsen Bailey-Schulz en de beide Ferrari 458 van Lanting-Herber en Machiels-Hommerson. Louis Machiels tikte als vijfde aan en was meteen de beste Belg in de algemene uitslag.

Tweemaal op eigen bodem

Achter de leiders deden Patrick van Glabeke en Fréderique Jonckheere in de Divisie GT wat Henry Zumbrink in de Divisie SGT deed: tweemaal winnen. Het Oost-Vlaamse duo stuurde de Curbstone FMA Ferrari 458 GT3 naar de zege, voor de Britten Wilkens-Scott in een Viper GT3 en een andere Belg, Paul Daniels in een Radical RXC. Thierry Verstraete en de Nederlander Pieter Dubois werden in de NSC Lamborghini Gallardo verdienstelijk vierde.

“Super om hier tweemaal te winnen, voor eigen publiek”, glunderden de Curbstone-boys. “We doen een goede zaak in het kampioenschap en zijn eens te meer gemotiveerd om verder te gaan. Proficiat aan Dick Van Elk voor zijn mooie kampioenschap.”

Belgische Porsche in GTB

Vandereyt-De Tavernier - Porsche 997 Cup
Vandereyt-De Tavernier - Porsche 997 Cup
Waar Ferdinand Kool en Max Koebolt de zege wegkaapten in de Divisie GTB, scoorden de Belgen in een Porsche 911 goed in de breedte. Uiteraard was er de mooie tweede plaats voor Marc Neyens, bloedsnel als altijd, en zijn Limburgse maat Patrick Lamster. “Wat een race en wat een resultaat”, klonk het op het podium van het mooiste circuit van de wereld. “We doen weer volop op mee voor de titel en zullen in Zolder, over drie weken zeker onze kansen verdedigen.”

Achter hen werden Miguel Vandereyt en Angelique Detavernier zesde en Guy Verheyen en Hans Verhelst zevende, beide na mooie races. Steve Vanbellingen en Ward Sluys kenden pech en dienden na één ronde de JR Motorsport BMW M3 Silhouette naar de kant te sturen met een defecte versnellingsbak.

Belgische zege in Sport 2

Van Dierendonck-Vanderyse - Porsche Cayman GT4
Van Dierendonck-Vanderyse - Porsche Cayman GT4
In de Divisie Supersport geen geluk voor de landgenoten, met een weliswaar eervolle zesde plaats voor Erik Qvick en Philippe Bonneel, maar een andere BMW, die van Guino Kenis en Joël Schuybroek kende brute pech. “We lagen tweede toen we onverwacht moesten bijtanken en het vulsysteem het liet afweten”, aldus het team van de BMW-concessiehouder uit Turnhout. “Opgave en geen podium… jammer want het was een mooi weekend.”

In Sport 2 zagen we een originele winnaar met de Belgische Porsche Cayman van Nicolas Van Dierendonck en Manu Vanderyse. Het duo is nieuw, maar gaf zijn visitekaartje alvast af. Bart Van den Broeck en Chris Voet werden in hun Clio 3 mooi zesde.

Volgende afspraak op 28 en 29 juni, alweer in België, maar dan op Circuit Zolder. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.syntixsuperprix.be.

Supercar Challenge PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zondag 8 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons