van der Horst

Spa Euro Races: Gilles Vervisch debuteert in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup!

Niels Lagrange by FordStore Morren Motor
Niels Lagrange by FordStore Morren Motor
Nog geen week nadat hij zeer nipt naast het zitje greep van de Ford Fiesta Sprint Contest kan Gilles Vervisch zich opmaken voor wat zijn debuut zal worden in de Ford Fiesta Sprint Cup! De 22-jarige Kortrijkenaar zal tijdens de tweede meeting die wordt verreden in het kader van de Spa Euro Race achter het stuur zitten van de #30 Fiesta van Niels Lagrange by FordStore Morren Motor!
  • VR Racing
“Niels contacteerde mij met de vraag of ik interesse had om te rijden in de derde Fiesta van zijn team,” licht Gilles toe.“Na de nipte nederlaag in de finale van de Ford Fiesta Sprint Contest bleef ik op mijn honger, want ik had echt mijn zinnen gezet op dat stuurwiel. Bij het verlaten van Wavre Indoor Karting speelden wij al met het idee om hier en daar te gaan kijken of het mogelijk was om éénmalig te proeven van de Fiesta Cup. Niels deed ons een mooi voorstel dat wij niet konden weigeren.”
 
Voor Gilles, die in Euro Kart Poperinge als snelste in de selecties een ticket verkreeg voor de finale in Wavre Indoor Karting, wordt het een grote stap in het onbekende. Nooit eerder nam hij de start in een race en ook de Fiesta ST-Line zal hij ontdekken op wat bekend staat als het ‘mooiste circuit ter wereld’.
 
Gilles Vervisch
Gilles Vervisch
“Mijn ervaring bleef tot hiertoe beperkt tot veel racen op de simulator,” zegt de jongere broer van Frédéric, de snelle Audi Comtoyou-kopman. “Enkel met een VW Fun Cup en een Norma heb ik op Circuit Zolder écht testgereden. Spa ken ik enkel van de simulator en ik mag stellen dat ik het tracé ondertussen zeer goed ken. Sindsdien werk ik aan mijn fysieke en mentale conditie en kan hiervoor terugvallen op de ervaring en kennis van zaken van mijn broer. Mijn opdracht in Francorchamps is zeer duidelijk: ik wil een foutloos parcours rijden – geen brokken maken - en waarom niet een podiumplaats viseren in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup? De twee vrije trainingen op zaterdag zullen mij toelaten de Fiesta te leren kennen en mij optimaal voor te bereiden voor de kwalificaties. Dat ik die auto nog nooit bestuurde is de enige onbekende factor in mijn verhaal.”
 
Met een zeer actieve en succesvolle tien jaar oudere broer is het verwonderlijk dat Gilles niet eerder in de spotlights stond van de Belgische autosport.
 
“Ik reed vooral indoorkarting, probeerde aan de bak te komen in VW Fun Cup en Belcar, maar dat werd niets. Op aanraden van Frédéric en Angelique Detavernier waagde ik mijn kans in het TCR Stuurwiel – dat Gilles Magnus won – en hebben zij mij ook gemotiveerd om in te schrijven voor de Ford Fiesta Sprint Contest. Ik kon mij selecteren en was verbaasd dat ik zo hoog eindigde en tot in de finale geraakte. Eigenlijk was die 2de plaats in de Contest een prikkel die mij aanzette om door te gaan. Zo is het plan ontstaan om daadwerkelijk aan de start te verschijnen in de Ford Fiesta Sprint Cup. Spa is een one shot, maar het doel is om verder te groeien en in 2020 full aanwezig te tekenen in de Ford Fiesta Sprint Cup.”
 
Binnen de rangen van Niels Lagrange by FordStore Morren Motor bevindt Gilles zich alvast in goed gezelschap.  Naast de zeer ervaren team-manager/piloot Niels Lagrange zijn er teammaats Kenny Herremans, kampioen in 2018, en Alexander Borgmans, die in zijn debuutrace op Circuit Zolder een goede indruk naliet in de… Junior Ford Fiesta Sprint Cup!

Persbericht Ford Fiesta Sprint Cup BelgiumSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op maandag 17 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Races.

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons