van der Horst

Spa: Fox Motorsport loopt met de overwinning weg

Fox Motorsport - McLaren 720S GT3
Fox Motorsport - McLaren 720S GT3
Tijdens de race van de British GT in Spa-Francorchamps was het Fox Motorsport dat met de winst terug naar Groot-Brittannië keerde. Nick Halstead kreeg tijdens het eerste wedstrijd uur de leiding in handen, waarna Jamie Stanley de McLaren zonder problemen als eerste over de meet liet bollen. De 2 Seas Motorsport Mercedes van James Cottingham en Lewis Williamson eindigde als tweede, terwijl Ian Logie en Jules Gounon in de Ram Racing Mercedes op het laagste podiumtrapje mochten staan. Ulysse de Pauw eindigde na een goede remonte als zesde.
Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Adam Balon mocht in de Barwell Motorsport Lamborghini vanop pole vertrekken, maar werd al direct onder druk gezet. De Brit bezweek uiteindelijk onder de druk waardoor de Paddock Motorsport McLaren de leiding over nam. Dat was van korte duur want Graham Davidson moest een stop en go afwerken na een contact met een concurrent. Hierdoor kreeg Halstead de leiding in handen. Hij diepte zijn voorsprong diep genoeg uit zodat zijn teamgenoot Stanley na de pitstop vooraan kon blijven. Achter hem probeerde Williamson en Gounon het gat te dichten, maar zij konden nooit een vuist maken tegen de McLaren. De Pauw nam de wagen over van John Ferguson op een negende plaats en dankzij een paar uitvallers en ondanks een foutje eindigde hij als zesde. De Belg mocht toch op het podium gezien hij als tweede eindigde in de Silver-Am klasse.

Team BRIT - McLaren 570S GT4
Team BRIT - McLaren 570S GT4
Bij de GT4's was het vooral de Toyota van Jordan Collard en Tom Edgar die furore maakte in het eerste uur, maar bij de pitstops wisselde de macht naar de R Racing Aston Martin van Jamie Day en Josh Miller. Day hield zonder problemen de tegenstand achter zich en reed zo naar winst. Tweede eindigde de Team Parker Racing Porsche van Jamie Orton en Seb Hopkins, terwijl de Team BRIT McLaren van Adam Morgan en Bobby Trundley als derde finishte. Dat laatste is een mooi verhaal gezien beide piloten een beperking hebben. Morgan heeft een dwarslaesie en Trundley lijdt aan autisme, al hield het hun niet tegen om hun eerste algemene podium van het seizoen te claimen.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 24 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons