van der Horst

Spa: François Duval dan toch aan de start als vervanger van Baciuska

Skoda Fabia Supercar - ESmotorsport
Skoda Fabia Supercar - ESmotorsport
Enkele dagen voor de derde manche van het World RX in Spa laat François Duval weten dat hij met een Skoda Fabia Supercar van ES Motorsport aan de start zal komen. Op één jaar na is de Waal reeds sinds 2009 aanwezig tijdens de Belgische manche van het EK en WK Rallycross in Maasmechelen en Mettet. In 2010, toen het WK nog niet bestond, won hij trouwens op de Duivelsberg in Maasmechelen de Belgische manche voor het Europees kampioenschap voor ene Liam Doran.
  • Qvick Motors
Baciuska met de Skoda in duel met De Ridder
Baciuska met de Skoda in duel met De Ridder
Vorig weekend won Duval met een Peugeot 208 van Pailler Compétion de tweede manche van het Frans kampioenschap rallycross. Jean-Marc Fortin van Overdriveracing zorgt er nu voor dat François Duval dit weekend voor eigen volk kan deelnemen aan de WK manche in Spa en Duval wordt dus na Enzo Ide en Guillaume De Ridder de derde Belg in actie terwijl Demoustier ook over een Belgische vergunning beschikt. Fortin heeft ES Motorsport in contact gebracht met François Duval die dit weekend Rokas Baciuska aan het stuur van de Skoda Fabia vervangt.

“Ik ben uiteraard blij om mede de eerste race op het circuit van Spa-Francorchamps te betwisten” aldus François Duval. “Echt een last minute deelname. Het zal niet makkelijk worden om een plaats te bemachtigen binnen de top 12 aangezien ik de wagen en het team niet ken. Maar er rust geen druk op mijn schouders. Ik wil me amuseren.”

Foto's: Overdriveracing & Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 8 mei 2019.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons