van der Horst

25H Spa: Deldiche en LePlan GT bundelen de krachten tijdens 25 Hours VW Fun Cup

Deldiche-LePlan GT - VW Fun Cup
Deldiche-LePlan GT - VW Fun Cup
Dirk Vermeersch, voormalig begenadigd rijder, en Luc De Cock, nog steeds met succes actief in de Supercar Challenge, slaan de handen, na 35 jaar, nog eens in elkaar en komen tijdens het weekend van 12 en 13 juli aan de aftrap van de langste uithouding race van de wereld; nl. de 25 Hours VW Fun Cup in Spa-Francorchamps. Hiervoor hebben ze de youngsters Sam Dejonghe en Naomi Schiff onder de arm genomen, die hiermee de kans krijgen om ervaring op te doen in races van lange adem.
Zowel Vermeersch als De Cock stralen een zuiders temperament uit. LePlan-Vermeersch is een Frans wijndomein die de enige echte Rhone GT wines maakt, terwijl Deldiche (where food become art) een bereider is van mediterrane gerechten. Deze samenwerking werd bezegeld met de naam DELDICHE LEPLAN GT TEAM en neemt deel aan deze uithoudingsrace met het nummer 77 op de flanken.

De wagen van dienst is een nagelnieuwe VW Fun Cup van WRT, een benzine versie (Evolutie 3) met 170 pk centraal achteraan en voorzien van een sequentiële schakelbak. De assistentie zal worden verzorgd door Triple One, het team dat ook de Lotus van Luc De Cock assisteert tijdens de wedstrijden van de Supercar Challenge.

Over het viertal valt veel te schrijven, maar we houden het beknopt.

Dirk Vermeersch was ooit een van de grootste Belgische talenten in de toerwagen racerij. De Antwerpenaar, die na 25 jaar zijn comeback in 24 (25) uren maakt, zat ooit onder de vlag van het Juma Racing team, samen met ondermeer Eddy Joosen en Jean-Claude Andruet. Sinds 1977 is Vermeersch de enige die in hetzelfde jaar op de twee winnende wagens zat tijdens de 24 Hours van Spa en de 24 Hours of Zolder. Hij won de Zolderse etmaalrace trouwens tweemaal en werd nadien nog Belgisch kampioen Rally, enz.

Luc De Cock is in de jaren ’70 de enige Vlaamse eenzitter piloot die wist door te breken en enkele keren een kampioenschap titel mee naar huis nam in ondermeer Super Vee. Luc bezit nog steeds de snelheid van een jong veulen zoals bleek tijdens de laatst verreden meeting van de Supercar Challenge op Zolder waarin hij een ganse wedstrijd in strijd was met voor de zege.

De 22-jarige Sam Dejonghe is een zeer snelle en getalenteerde Kempenzoon die reeds zijn strepen verdiende in ondermeer de Formule Renault 2.0 NEC. Hij werd vice kampioen in de European F3 Open en was ook succesvol actief in de MRF Challenge India en Auto GP. De specialist in podiums, ronde records en snelste tijden …

De exotische amazone Naomi Schiff besluit het rijtje maar moet niet onderdoen voor haar mannelijke collega’s. Ook deze Antwerpse met Afrikaanse roots heeft ondanks haar jeugdige leeftijd van 20 lentes reeds vele watertjes doorzwommen en heeft een karrenvracht aan ervaring opgedaan in drie continenten: karting (South-Afrika), prototype wagens (Europa) en Cup Toerwagens (Asia). Momenteel prijkt Naomi aan de leiding in de Chinese Renault Clio Cup met vier zeges op zes wedstrijden.

Dit beresterke team en mix van iets oudere routiniers, gecombineerd met jeugdige snelheid komt zeker niet naar Spa om een bijrol te spelen. LEPLAN DELDICHE moet zeker in de gaten worden gehouden en de concurrentie is gewaarschuwd.

www.leplangt.com
www.deldiche.be
www.facebook.com/leplangtwines
www.facebook.com/deldicheracing

Deldiche LePlanGT PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op maandag 7 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H of Francorchamps.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons