van der Horst

6H Spa: Nabeschouwing DVB Racing

Alles was aanwezig tijdens het openingsweekend van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux om er een waar autosportfeest van te maken. Veel publiek, een heerlijke lentezon, een vol startveld en mooie races. Voor DVB RACING en Koen Wauters liep het echter fout tijdens de eerste races van het seizoen op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. Twee race-incidenten, totaal buiten de verantwoordelijkheid van de rijder om, maakten van het eerste weekend een tegenvaller op vlak van het pure resultaat, met evenwel heel wat positieve lessen en terechte ambitie voor de komende wedstrijden.
Zwart en wit in kwalificatie
Zelden een rijder zo eerlijk gezien met zichzelf, net na de kwalificaties voor de beide races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. De sessies van 20 minuten vinden aansluitend na elkaar plaats, in quasi identieke omstandigheden en toch was Koen Wauters in de tweede sessie 2 volle seconden sneller dan in de eerste…

Koen Wauters: “Goh, man, ik was kwaad op mezelf in de wagen. Ik had zoiets van Koen, stop nu eens met nadenken en rij gewoon jongen. Er zijn zo van die momenten dat ik veel te veel denk in plaats van op het gaspedaal te duwen. In die tweede sessie heb ik dat dan ook gedaan en reed ik naar de polepositie in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Die eerste sessie, tja, dat wordt starten vanuit de buik van het peloton en dat houdt risico’s in.”

Racen is geen wetenschap
De woorden van Koen Wauters waren nog niet koud of bij de start van de eerste race liep het gelijk fout. De schitterende DVB RACING Porsche GT3 Cup werd geraakt bij een startincident en meteen was het over en uit bij de eerste confrontatie van het seizoen.

Koen Wauters: “Hier kan ik heel weinig aan toevoegen, ik werd koud gepakt en voilà, race over… Ik hoop dat we de wagen tijdig weer op en top krijgen, om morgen van op de polepositie mee de race te maken.”

De wedstrijd net voor de start van de Belgische manche van het WEC, het WK Uithouding, werd een staaltje van echt ‘cup’-racen. Koen Wauters nam een goede start en leidde tot 8 minuten voor het einde in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Zijn ritme was zeer goed, hij hield de tegenstanders af en leek op weg te zijn naar de zege, ondanks een opzittende Dylan Derdaele. Echter een Franse deelnemer, die mee in het groepje achter Wauters zat, verkeek zich compleet op de remzone aan de haarspeldbocht van La Source en knalde Koen Wauters gewoon van de baan. Geen zege en geen punten… Voldoende om het hoofd te laten hangen?

Koen Wauters: “Neen, in tegendeel. Dit is deel van de autosport en ik onthoud vooral de enorme progressie die we gemaakt hebben. Ons ritme in de race was echt goed, de auto ging prima en ik leidde per slot van rekening de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Dat we tweemaal brute pech kennen, daar hebben we geen vat op, maar dat het werk goed was wel. Ik kijk vooral naar de volgende races, weer hier in de Ardennen en wil op 11 en 12 juni laten zien wat we in onze mars hebben.”
Reclame voor de autosport.

DVB Racing PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 10 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons