van der Horst

6H Spa: Nabeschouwing Team RaceArt

De eerste races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux waren een echt autosportfeest. Veel publiek, een heerlijke lentezon, een vol startveld en mooie races, meer heb je niet nodig om echt te genieten van racen. Team Race Art koos dit seizoen voor de snelste merkencup van de Benelux en mocht dus mee genieten van dat feest. Het Limburgse team zet twee razendsnelle Porsche 991 GT3 Cup in, voor Roger Grouwels en Hans Fabri. Beide rijders maakten kennis met de Cup en blikken ieder op hun manier op het eerste weekend van het seizoen terug.
Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen, was het theater van race 1 en 2 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016. Het zowat heilige Belgische asfalt kreeg bijna 30 identieke Porsche 911 als gast en die zorgden voor spanning en spektakel voor volle tribunes.

Hans Fabri kwam zowat na iedere chronosessie of race lachend uit de wagen met dezelfde woorden: “Ik heb me geamuseerd en heb tegelijkertijd weer progressie gemaakt.” Fabri, die zijn debuut in de autosport maakte tijdens de finale van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in 2015 reed tweemaal naar een 10de plek, zonder fouten en bovendien in een steeds beter ritme. “Ik leer echt iedere meter, iedere seconde en dat is mijn doel. Er zitten nog wat collega’ in het veld die je als ‘rookie’ mag beschouwen en we beginnen een leuk groepje te vormen. Ik wil tijdens de volgende races weer een stap voorwaarts zetten. Trouwens, deze Cup is echt geschikt voor de Jaap van Lagen van deze wereld en voor ons! Ik kan niet anders zeggen dan als je wil racen in schitterende omstandigheden, op en naast de piste, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux echt wel the place to be is.”

Aanval op het podium

Voor Roger Grouwels, die over heel wat meer race-ervaring beschikt, was het toch ook aanpassen. De Limburgse ondernemer finishte als 4de en 7de al was het resultaat van die tweede race, door de vele tijdstraffen niet meteen heel duidelijk. Roger Grouwels bewees doorheen het weekend dat hij dicht tegen het podium in zijn klasse aanzit en dat podium moet één van de volgende wedstrijden zonder meer haalbaar zijn.

Roger Grouwels: “Het was toch even aanpassen aan dat sprintracen. Het is heel anders dan langer GT-wedstrijden met allemaal verschillende wagens. Hier is veld uiteraard enorm aan elkaar gewaagd, zonder pitstopstrategie enz. Het is gewoon 100% hard gaan van start tot de finish, een half uur later. Ik ben over mijn eigen resultaat tevreden, al begrijp ik niet helemaal wat er in de tweede race gebeurd is. Ik dacht dat ik 3de of 4de was, maar naderhand werd de hele uitslag dor elkaar gehaald. Nu goed, ik kijk al uit naar de races van 11 en 12 juni, opnieuw in Spa-Francorchamps en dan is het podium onze ambitie.”

Team RaceArt PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 10 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons