van der Horst

Spa-Francorchamps: Ayla Agren en Beitske Visser overgebracht naar ziekenhuis

Beitske Visser
Beitske Visser
De regen zorgde voor moeilijke omstandigheden tijdens de kwalificatie voor de W Series op het circuit van Spa-Francorchamps. Op de Raidillon gingen Sarah Moore, Abbie Eaton, Belen Garcia, Fabienne Wohlwend, Ayla Agren en Beitske Visser allen van de baan. Agren en Visser werden nadien naar het hospitaal gevoerd voor verdere controle, Agren mocht al snel het ziekenhuis verlaten maar de Nederlandse Visser dient nog enkele tests te ondergaan.
  • Powercars
De regen maakte baan verraderlijk en Sarah Moore verloor als eerste de controle over haar wagen bij het opkomen van de Raidillon. De wagen raakte de bandenmuur alvorens terug op de uitloopstrook geworpen te worden. Vlak daarachter gingen nog vijf wagens van de baan waarbij de wagen van Visser het hardst geraakt werd. Na de bandenmuur geraakt te hebben werd de bolide van de Nederlands ook nog aangereden door een andere wagen. Alle rijdsters werden in het medisch centrum van het circuit gecheckt waarna besloten werd om Agren en Visser door te verwijzen naar het hospitaal.
 
De kwalificatie werd later hervat, op een droge baan. Jamie Chadwick zette de snelste tijd neer voor Alice Powell. Nerea Marti, Caitlin Wood en Emma Kimilainen. Of alle rijdsters zaterdag aan de start staan valt nog te bezien.

Foto: Ronald Janssens
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons