van der Horst

Spa-Francorchamps: Cédric Bollen wint de vierde editie van de Beker van België

Cédric Bollen
Cédric Bollen
De vierde editie van de Beker van België kende weer een grote opkomst. 128 landgenoten namen het om 13 uur 's middags op het virtuele circuit van Spa-Francorchamps tegen elkaar op met één doel: de grote finale bereiken die in de avond plaats zou vinden. Die laatste race zag een dominant vertoon van Cédric Bollen, waarbij hij zowel de pole bemachtigde als van start tot finish aan de leiding reed. Ook voor organisator Valkyrie Exype werd het een goede dag, gezien het met Jonathan Delforge en Jonathan Robberechts de overige podiumplaatsen bezette.
Start 2024 Beker van België
Start 2024 Beker van België
Voor een vierde jaar op rij werd het weer een drukke dag voor de Belgische iRacing-piloten. Een aantal protagonisten van vorig jaar, zoals David Bogza en Renzo Uylenbroeck, lagen al vroeg uit de wedstrijd. Hierdoor viel het af te wachten wie de nieuwe kampioen ging worden maar al sneel bleek Bollen de grootste kanshebber. Bollen, een vaste waarde in de VW Fun Cup, pakte tijdens de finale zonder problemen de pole en hield ook goed stand bij de start van de die wedstrijd.

Jonathan Delforge met Jonathan Robberechts in zijn zog
Jonathan Delforge met Jonathan Robberechts in zijn zog
Tijdens de race zagen we met Simon Heck en Jasper Schoonackers twee bekenden uit de Virtual Belcar, van het voorplan verdwijnen nadat beiden de controle over hun Lamborghini verloren. Hierdoor kreeg Bollen nog drie Ferrari's achter zich met Steven Deleersnijder, Jonathan Delforge en Jonathan Robberechts. Maar ook zij verloren één voor één de voeling met een ijzersterke Bollen. Deleersnijder kon het langste volhouden en had zelfs voor de verplichte pitstop de beste papieren in handen voor de tweede plek, maar een overcut van Delforge en Robberechts zorgde ervoor dat hij terugviel achter beide heren van Valkyrie Exype. Daarmee behaalde Delforge de tweede plaats, Robberechts de derde en moest Deleersnijder tevreden zijn met plaats vier.

Lukas David rondde de top vijf, terwijl Marc Stassin geen rust kreeg van Nathaniel Stinglhamber, maar toch als zesde over de meet bolde. Maarten Kerfs werd achtste, Frederic Walraff negende en Dylan Bossaert vervolledigde de top tien. Net zoals vorig jaar konden wij weer niets aanmerken op de voortreffelijke organisatie van Valkyrie Exype, met Adrien Debois en co die de hele dag andermaal zeven wedstrijden in goede banen leidde. Nu is het wachten tot 2025 voor de vijfde editie van de Beker van België.

Foto's: Simon HeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zondag 10 maart 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons