van der Horst

Spa-Francorchamps: De kop is er af voor de Autosport.be Clio Cup

Coen Klopman - Arnage Competition
Coen Klopman - Arnage Competition
De eerste wedstrijd van de Autosport.be Clio Cup zit er op en met 51 wagens aan de start kan men spreken van een succes en het beloofde dan ook een spektakelrijke wedstrijd te worden. Op het circuit van Spa-Francorchamps moesten de deeelnemers twee heats van 20 minuten afwerken en dat ging gepaard met de nodige gevechten. Zo werd de eerste race nipt beslist in het voordeel van Thomas Cuvillier (Boutsen-VDS by Undercut), terwijl de tweede wedstrijd overtuigend gewonnen werd door Jarne Biesmans (Cuore Sportivo Racing).
Thomas Cuvillier - Boutsen-VDS by Undercut
Thomas Cuvillier - Boutsen-VDS by Undercut
Bij de eerste wedstrijd mocht Cuvillier van op de pole starten, maar met de lange rechte stukken als de Kemmel Straight en Blanchimont in het vooruitzicht, was dit geen cadeau. Toch hield de Fransman lang vooraan stand, terwijl er achter hem een zevental wagens geregeld van plaats wisselden. Zo kon Renzo Uylenbroeck (Xenum Motorsport) zich opwerken naar plaats twee, nadat hij vanaf een vijfde plek was gestart. Maar eens halfweg en de gevechten opspeelden, konden Cuvillier en Uylenbroeck zich afscheiden van de rest van het deelnemersveld. De Vlaams-Brabander bleef in het zog van de Boutsen-VDS by Undercut Racing Clio, met de hoop om er over te springen in de laatste ronde, maar dat lukte niet, waardoor Cuvillier de allereerste overwinning in de Autosport.be Clio Cup behaalde, voor Uylenbroeck.

Jonas Roels - RTI Racing Team
Jonas Roels - RTI Racing Team
Ook de strijd voor de derde plaats brak goed los in de laatste ronde, waarbij Coen Klopman (Arnage Competition) uiteindelijk het nipt haalde van Benjamin de Paepe, terwijl Jérémy Bonsaudo (Boutsen-VDS by Undercut) de top vijf vervolledigde. In de Silver klasse ging de winst overtuigend naar Jonas Roels (RTI Racing Team), terwijl Yves Deplus (JFT Engineering) en Jelle de Ro (Team Camber Motorsports er de top drie vervolmaakten. De bronzen klasse werd een kolfje naar de hand van Dries Moujdy (Dynamixx), die net achter de toppers eindigde op een elfde plaats algemeen. De tweede plaats in die klasse ging naar Leroy Bolkensteijn, terwijl Yves Frederickx (Xenum - Motorsport) op het laagste podiumtrapje mocht plaatsnemen.

Jarne Biesmans - Cuore Sportivo Racing
Jarne Biesmans - Cuore Sportivo Racing
Race twee daarentegen verliep wel wat chaotischer. Na de eerste bochten verloren we al een paar belangrijke namen zoals Klopman, Uylenbroeck en de Paepe. Daardoor kon een vijftal renners zich afscheiden van de rest. Anton Dupan (Viraco E-Sports), die van pole mocht starten en ook ontsnapte aan de chaos, kreeg het gezelschap van Biesmans, Bonsaudo, Gilles Le Blanc (Project Dynamic) en Cuvillier. Ondanks de nodige aanvallen van Biesmans hield Dupan vooraan stand, maar in de vierde ronde moest hij zich op Blanchimont toch gewonnen geven. Na het aansnijden van de Busstop kwam Biesmans er met een lichte voorsprong uit en gaf deze niet meer af. Gezien er achter hem in de achtervolging geen lijn zat, bleef Biesmans anderhalve seconde voor op de eerstvolgende deelnemer en kregen we zo de tweede verschillende winnaar van het kampioenschap.

Dries Moujdy - Dynamixx
Dries Moujdy - Dynamixx
Voor de tweede plaats kregen we uiteindelijk een duel tussen Bonsaudo en Leblanc, waar uiteindelijk de Fransman het nipt haalde van de Nederlander. Dupan moest uiteindelijk tevreden zijn met plaats vier, terwijl de top vijf afgerond werd door Moujdy, nadat Cuvillier een drive through kreeg wegens teveel incidentpunten. Hiermee haalt de Dynamixx-piloot ook zijn tweede klassewinst binnen, voor Lorenz de Vlieger (Team Camber Motorsports) en Ronald Vanuytrecht (RPMotorsport). De Ro nam dan weer winst in de Silver klasse door de openingschaos te overleven, hij eindigde voor Gilles Philippaerts (Viraco E-Sports) en Philip Vliegen (Ducktape Racing).

Tot slot ook een proficiat aan Andy Jaenen. De Skylimit Events-promotor nam deel aan zijn allereerste simrace en deed het niet onaardig. De eerste wedstrijd besloot hij als 42ste algemeen, maar in race 2 overleefde hij eveneens de chaotische start, met een 24ste plek aan de finish als resultaat.

Foto's: Autosport.be Clio Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op donderdag 13 april 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons