van der Horst

Spa-Francorchamps: Doohan haalt het voor Drugovich

Podium hoofdrace F2 Spa-Francorchamps 2022
Podium hoofdrace F2 Spa-Francorchamps 2022
Felipe Drugovich (MP Motorsport) stond bij de hoofdrace voor de formule 2 op pole position en had ook de leiding in handen tot bij de pitstops. Daar was men echter bij het team van Jack Doohan (Virtuosi Racing) sneller en de Australiër kwam voor de Braziliaan de baan op en wist de leiding te behouden tot aan de meet. Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) beëindigde de race op de zeventiende plaats.
Jack Doohan - Virtuosi Racing
Jack Doohan - Virtuosi Racing
Doohan nam een goede start en nestelde zich al onmiddellijk op de tweede plaats achter de van op de pole vertrokken Drugovich, maar voorbij de Braziliaan kwam Doohan niet. De bandenwissel besliste uiteindelijk over de uitslag, daar was men bij Virtuosi beter dan bij MP Motorsport. Doohan kwam een ronde voor zijn rivaal binnen en uiteindelijk wisseldende rijders van positie, nu definitief. Drugovich doet echter een uitstekende zaak in het kampioenschap want Théo Pourchaire (ART Grand Prix) moest al vroeg in de race de strijd staken met mechanische panne en scoorde dus geen punten.

Felipe Drugovich - MP Motorsport
Felipe Drugovich - MP Motorsport
Liam Lawson (Carlin), winnaar van de sprintrace, finishte nu als derde voor Richard Verschoor (Trident) en Enzo Fittipaldi (Charouz). Logan Sargeant (Carlin), David Beckmann (Van Amersfoort Racing), Ayumu Iwasa (DAMS), Juri Vips (Hitech Grand Prix) en Clement Novalak (ART Grand Prix) maakten de top tien vol.


Foto's: Georges De Coster



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons