van der Horst

Spa-Francorchamps: Formule 2-race geannuleerd na crash (UPDATE)

Nyck de Vries - ART GP
Nyck de Vries - ART GP
De hoofdrace voor het FIA Formule 2-kampioenschap is stilgelegd met de rode vlag na twee ronden, nadat drie wagens op elkaar waren ingereden. Een halfuur later volgde het bericht dat de race niet meer herstart werd, er geen uitslag werd opgemaakt en dus ook geen punten werden toegekend. Nyck de Vries (ART GP) was de wedstrijd van op de pole gestart.
  • Hamofa Performance
Een crash bovenaan de Raidillon waarbij de wagens van Marino Sato (Campos), Juan Manuel Correa (Charouz) en Anthoine Hubert (Arden) betrokken raakten, bracht de rode vlag uit. Nadien besloot de wedstrijdleiding om de race niet meer te herstarten. Meer nieuws over de gezondheidstoestand van de drie rijders, die jammer genoeg zorgwekkend lijkt, is er nog niet.

UPDATE: Ondertussen viel het trieste nieuws dat de Fransman Anthoine Hubert aan zijn verwondingen bezweken is. Hierbij betuigt autosport.be zijn medeleven aan de familie en de vrienden van de Franse piloot. Uit respect voor de betrokken rijders en hun families brengt Autosport.be bewust geen beelden van het ongeval.

Foto: Racing International Photography
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons