van der Horst

Spa-Francorchamps komende maandag weer in actie

De pitlane van Francorchamps
De pitlane van Francorchamps
Het circuit van Spa-Francorchamps heeft de toestemming gekregen om komende maandag 18 mei een deel van zijn activiteiten te hernemen. Achter gesloten deuren en met een reeks strikte voorwaarden kunnen er opnieuw trackdays georganiseerd worden.
Melchior Wathelet, voorzitter van de raad van bestuur, geeft meer uitleg over de veiligheidsmaatregelen die het circuit heeft moeten nemen: "Eerst en vooral willen we benadrukken dat ieders veiligheid en gezondheid onze prioriteit is sinds het begin van de Covid 19-pandemie, en dat zal ook zo blijven. Het Circuit de Spa-Francorchamps zal een hele reeks maatregelen respecteren (mondmaskers, gezichtsbescherming, ontsmettingsmiddel, logistieke en medische beslissingen, een toegangs- en circulatieplan...) om de richtlijnen van de autoriteiten op te volgen en de bescherming van klanten, organisatoren, werknemers, officials en partners te garanderen."

"Ik wil alle actoren bedanken die een bijdrage leveren aan de activiteiten van het circuit en die solidair, geduldig en verantwoordelijk gebleven zijn in deze ongeziene situatie", reageert CEO Nathalie Maillet. "De richtlijnen om de gezondheid en veiligheid van iedereen te verzekeren, worden toegepast in volledige samenwerking met onze organisatoren. Bovendien krijgen we daarbij de hulp van onze medische dienst. Ons personeel is eveneens perfect op de hoogte van de genomen maatregelen die gerespecteerd zullen meoten worden."

De aftrap wordt komende maandag, dinsdag en woensdag genomen door Curbstone Events.

Foto: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit op woensdag 13 mei 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons