van der Horst

Spa-Francorchamps: Net geen volledig podium voor Q1-trackracing

Jan Lauryssen - Q1 Trackracing
Jan Lauryssen - Q1 Trackracing
Tijdens de eerste race van de GT Cup Open in Spa-Francorchamps was het Jan Lauryssen die de tegenstand overvleugelde. Na de pitstops reed de Kempenaar de tegenstand op een hoopje en eindigde als eerste met een mooie voorsprong op de tweede wagen van Q1trackracing, die bestuurd werd door Lukas Valkre en Dirk Schouten. Ei zo na was het algemeen podium compleet voor het Limburgse team, maar John de Wilde kon net de GDL Racing Porsche van Alex Fontana en Stefano Borghi niet voorbij.
  • Powercars
Lauryssen kon zich als tweede kwalificeren achter Fontana en de posities zouden ook na de start zo blijven. De Zwitser ging met een rotvaart weg, waardoor de Kempenaar al snel op vijf seconden gezet werd. Hij panikeerde niet, want eens zijn pitstop afgewerkt was, kon de jacht ingezet worden op Borghi. Die zag zijn voorsprong wegsmelten als sneeuw voor de zon, waarna Lauryssen de leiding overnam en zonder problemen richting winst reed.

John de Wilde - Q1 Trackracing
John de Wilde - Q1 Trackracing
Ook Schouten deed hetzelfde bij de Italiaan en finishte zonder problemen als tweede. John de Wilde kwam nog zeer dicht om het feest compleet te maken voor Q1 Trackracing, maar kwam net enkele bochten te kort om op het algemeen podium te eindigen. Hiermee behaalt hij wel de overwinning in de Am-klasse, voor de tweede GDL Racing Porsche. Laurent Vandervelde eindigde als negende algemeen en vijfde in de klasse, terwijl Filip Teunkens helaas zijn wagen moest parkeren nog voor de start gegeven werd.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zaterdag 18 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons