van der Horst

Spa-Francorchamps opent de debatten

Start finale Riga Race 2
Start finale Riga Race 2
De FIA heeft afgelopen week de (voorlopige) kalender goedgekeurd van het wereld- en Europees rallycrosskampioenschap. De tien manches van het World RX seizoen 2021 vinden plaats tussen eind mei en eind november en omvatten acht wedstrijden in Europa, één in het Midden-Oosten en één in Zuid-Afrika. Spa-Francorchamps bijt de spits af en krijgt alle Klassen over de vloer van het World en European Championship.
Enzo Ide: Audi S1 WRX
Enzo Ide: Audi S1 WRX
Er zijn ook naamswijzigingen doorgevoerd. Zo wordt de Supercars vanaf nu RX1 genoemd, de RX2e is het nagelnieuwe kampioenschap voor elektrisch aangedreven wagens, terwijl de Super 1600 verder door het leven gaat als RX3.

Naast de tien manches voor het FIA World Rallycross Championship RX1 is er het FIA European Rallycross Championship RX1 dat zal worden verreden over vijf manches en in actie komt samen met World RX1 in België, Finland, Zweden, Spanje en Frankrijk.
Het is momenteel niet duidelijk in welk kampioenschap we onze landgenoot Enzo Ide aan het werk zullen zien met zijn Audi S1 RX1. Maar zijn knappe prestatie in Lydden Hill, waar hij onlangs tweede werd na de Britse thuisrijder Liam Doran doet het beste vermoeden voor de nabije toekomst.

Kobe Pauwels - Audi S1 Super1600
Kobe Pauwels - Audi S1 Super1600
Het allereerste seizoen van de nieuwe FIA RX2e vindt plaats over zes manches in België, Noorwegen, Zweden, Spanje, Duitsland en Frankrijk.

De piloten binnen de Euro RX3 tenslotte worden verwacht tijdens de weekends in België, Noorwegen, Zweden, Frankrijk en een nog te bepalen locatie. Hier hebben we de zekerheid dat we Kobe Pauwels aan de start zien in een Audi A1 van Volland Racing of het beste team binnen de RX3 dat reeds enkele kampioenen afleverde. Pauwels junior won trouwens tijdens zijn maidentrip in de Super 1600 in Lydden Hill de laatste race binnen het Brits BRC 5 Nations en mag zich dus tot een van de favorieten rekenen.

Foto's: Johnny Loix - Jan-Kare Rafoss - BRX 5 Nations

De voorlopige kalender:
 
22-23 MayBelgiumSpa-Francorchamps
12-13 JuneNorwayHell-Lanke
19-20 JuneFinlandKouvola
03-04 JulySwedenHöljes 
24-25 JulySpainBarcelona-Catalunya
31 July-01 AugustGermanyNürburgring
21-22 AugustTBA(Europe)
04-05 SeptemberFranceLohéac
15-16 OctoberTBA(Middle East /Asia)
27-28 NovemberSouth AfricaKillarneyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op zondag 20 december 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons