van der Horst

Spa-Francorchamps: Snelste chrono voor Franco Girolami

Franco Girolami - Comtoyou Racing
Franco Girolami - Comtoyou Racing
Het weekend is goed begonnen voor Comtoyou Racing. In de kwalificatie voor de TCR Europe wedstrijden op het circuit van Spa-Francorchamps reed Franco Girolami de snelste tijd en vertrekt dus van op pole in de eerste race. Tom Coronel reed de negende tijd, goed voor een eerste startrij in de tweede wedstrijd, aangezien daar gestart wordt volgens het principe van de reversed grid voor de tien eersten.
De twaalf snelste rijders uit Q1 gaan over naar Q2 die bepalend is voor de gridopstelling. Girolami was daar met een ronde in 2:30.110 daar 0.331 seconde sneller dan Klim Gavrilov (Volcano Motorsport Cupra Léon). Isidro Callejas (Volcano Motorsport Cupra Léon), Nicola Baldan (Target Competition Hyundai i30 N) en Felice Jelmini (Target Competition Hyundai i30 N) vervolledigden de top vijf. Viktor Davidovsk op de derde Audi RS 3 LMS TCR van Comtoyou Racing moest zich tevreden stellen met de vijftiende chrono. Caren Burton kwam uiteindelijk niet aan de start.

Foto: TCR Europe
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zaterdag 18 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons