van der Horst

Spa-Francorchamps: Twee op twee voor Jan Lauryssen en John de Wilde

Jan Lauryssen - Q1 Trackracing
Jan Lauryssen - Q1 Trackracing
Ook tijdens de tweede race van de GT Cup Open op het circuit van Spa-Francorchamps stond er geen maat op de Porsche's van Q1 Trackracing. Jan Lauryssen mocht voor een tweede maal dit weekend op het hoogste schavot plaats nemen, nadat hij de GDL Racing Porsche van Stefano Borghi en Alex Fontana achter zich hield. Daardoor moesten polesitters Dirk Schouten en Lukas Valkre genoegen nemen met een derde plek. In de AM-klasse ging de winst ook naar Q1 Trackracing, met dank aan John de Wilde.
  • St. Paul
Start 2022 GT Cup Open Spa Race 2
Start 2022 GT Cup Open Spa Race 2
Voor Lauryssen heerste een déja-vu gevoel. In deze race moest de Kempenaar eerst continu achter Schouten aan zitten, vooraleer hij na de pitstops pas naar de kop reed. Terwijl Lauryssen zijn voorsprong daarna uitdiepte, kon Valkre niets beginnen tegen een sterke Fontana. Maar de Zwitser geraakte niet verder dan een tweede plek. Net zoals gisteren eindigde de Wilde als vierde algemeen en stond zo voor een tweede maal bovenaan bij de AM's.

Het Limburgse team behaalde ei zo na ook in die klasse een dubbel podium, ware het niet dat Filip Teunkens in de laatste ronde zijn wagen moest parkeren met pech. Dat terwijl Laurent Vandervelde als achtste algemeen geklasseerd werd en vierde in klasse. In de tussenstand springt Lauryssen over Schouten en Valkre naar de leiding met een punt voorsprong. De Wilde langs zijn kant heeft de leiding stevig vast in de AM-klasse.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 19 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons