van der Horst

Spa-Francorchamps verhuist naar augustus in 2024

Start 2022 ELMS 4 Hours of Spa
Start 2022 ELMS 4 Hours of Spa
Volgend weekend staat de manche van European Le Mans Series in Spa-Francorchamps gepland. Normaliter wordt dan ook de nieuwe kalender voor het volgend seizoen aangekondigd, maar dit jaar is de ACO er iets vroeger bij. In 2024 staan er wederom zes wedstrijden op het programma. Weggevallen is de nachtrace in Aragón en in de plaats verwelkomen we met Mugello een nieuw circuit. Spa-Francorchamps blijft op de kalender, maar verhuist wel van september naar eind augustus.
Cool Racing - Oreca 07 Gibson
Cool Racing - Oreca 07 Gibson
De testdagen en start van het seizoen zullen net zoals dit jaar plaatsvinden in Barcelona. Van daaruit trekt het kampioenschap in mei richting Paul Ricard, om dan na de 24 uren van Le Mans de draad terug op te pikken met Imola, dat terug op de kalender verschijnt nadat men dit jaar de wedstrijd moest schrappen vanwege de werken die er aan het circuit uitgevoerd werden. Daarna is het de beurt aan de meeting op Spa-Francorchamps, die voor eerst sinds lang - op 2020 na - van september naar augustus verschuifd. Want in september wordt er met Mugello een nieuw tracé aangedaan in de geschiedenis van de European Le Mans Series, welke de wedstrijd in Aragón vervangt. De afsluiter is zoals steeds in oktober in Portimão.

CD Sport - Ligier JS P320 Nissan
CD Sport - Ligier JS P320 Nissan
Tegelijkertijd werd ook de kalender van de Michelin Le Mans Cup bekend gemaakt. Zij volgen bijna alle races van de ELMS, op het weekend van Imola na. Zij rijden in de plaats de twee races tijdens Road to Le Mans, dat zoals steeds plaatsvindt tijdens het weekend van de 24 uur van Le Mans.

Kalender European Le Mans Series 2024

8-9 april: Prologue Barcelona
14 april: 4 Hours of Barcelona
5 mei: 4 Hours of Le Castellet
7 juli: 4 Hours of Imola
25 augustus: 4 Hours of Spa-Francorchamps
29 september: 4 Hours of Mugello
19 oktober: 4 Hours of Portimão

Kalender Michelin Le Mans Cup 2024

10 april: Prologue Barcelona
13 april: Barcelona
4 mei: Paul Ricard
13-15 juni: Road to Le Mans
24 augustus: Spa-Francorchamps
28 september: Mugello
18 oktober: Portimão

Foto's: Racingpixels - Georges de Coster - Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op dinsdag 12 september 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons