van der Horst

Spa-Francorchamps: Zege voor Liam Lawnson - Felipe Drugovich doet goede zaak in kampioenschap

Liam Lawson
Liam Lawson
Liam Lawson (Carlin) heeft op het circuit van Francorchamps de sprintrace voor het formule 2 kampioenschap gewonnen. Felipe Drugovich (MP Motorsport) reed een tactisch gewaagde maar verstandige race en werd vierde terwijl Théo Pourchaire (ART Grand Prix) niet verder kwam dan de zesde plaats. Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) vertrok als twintigste en wist in de race twee plaatsen te winnen.
Start sprintrace F2 Spa-Francorchamps
Start sprintrace F2 Spa-Francorchamps
Ralf Boschung (Campos) reed in de kwalificatie de tiende tijd en mocht dus de sprintrace aanvangen van op de pole. Hij stond bovendien alleen op de eerste lijn nadat Jehan Daruvala (Prema) niet aan de start verscheen. Bij het doven van de lichten nam Liam Lawson een kanonstart en over het gras schoot hij door naar de tweede plaats. In de tweede ronde bij de aanvang van Combes ging hij ook voorbij de leider Boschung alvorens weg te rijden van de rest van het veld.

Podium sprintrace F2 Spa-Francorchamps
Podium sprintrace F2 Spa-Francorchamps
Achter Lawson vochten Jack Doohan (Virtuosi) en Verschoor (Trident) het onder elkaar uit voor de tweede plaats. In de elfde ronde ging Logan Sargeant (Carlin) van de baan waarop de safety car de baan op kwam. Verschillende rijders waaronder Felipe Drugovich profiteerden van de safety car periode om binnen te komen voor zachte banden. De Braziliaan kwam als twaalfde weer de baan op maar passeerde de ene na de andere wagen op op te klimmen tot de vierde positie achter Lawson, Doohan en Ralph Boschung. Verschoor werd vijfde net voor Théo Pourchaire, die in de puntenstand weer enkele eenheden moet toegeven op Boschung. Marcus Armstrong (Hitech) en David Beckmann (Van Amersfoort Racing) pakten de laatste punten.

Foto's: Georges De Coster
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons