van der Horst

Spa: Gebhardt Motorsport op pole voor eerste race

Racing Experience - Duqueine D08-M30 Nissan
Racing Experience - Duqueine D08-M30 Nissan
Na de 24H Series was het tijd voor de eerste kwalificatie van de Prototype Cup Germany. Ook zij kregen te maken met een natte baan en de polepositie voor de eerste race ging naar de Gebhardt Motorsport Duqueine van Markus Pommer en Valentino Catalano. In eerste instantie had de Duqueine van Mühlner Motorsport de snelste tijd, maar debutant Keanu Al Azhari zag zijn tijden geschrapt worden. Onze landgenoot Maxim Dirickx en de Duitser Sven Barth starten met hun Gebhardt Motorsport Duqueine vanaf de zesde plek.
De vreugde was van korte duur voor Mühlner Motorsport. Op een kletsnatte baan zette debutant Al Azhari een sterke tijd neer, goed voor de pole-positie. Maar helaas werden later twee van zijn vier rondes geschrapt vanwege het overschrijden van de circuitlimieten. Hierdoor viel de Emirati terug naar de derde plaats, terwijl Pommer werd gepromoveerd naar de pole, gevolgd door de Duqueine van Racing Experience. Opvallend was dat de hele top zes werd bezet door de D08-M30 LMP3's van hetzelfde merk, met BHK Motorsport op de vierde plaats, BWT Mücke Motorsport op de vijfde en de tweede Gebhardt Motorsport met Dirickx op de zesde plaats.

Morgenochtend om 9 uur staat de tweede kwalificatiesessie op het programma, gevolgd door de eerste race van 55 minuten plus een ronde om 10:40 uur.

Foto: Prototype Cup Germany



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 19 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons