van der Horst

Spa GT Open: Honda van Monteiro/Lémeret snelste in de vrije training

Stéphane Lémeret/Tiago Monteiro - Boutsen Ginion Racing Honda Civic TCR
Stéphane Lémeret/Tiago Monteiro - Boutsen Ginion Racing Honda Civic TCR
Het Benelux TCR seizoen werd vrijdag te Spa eindelijk op gang geschoten met een vrije training van 45 minuten. Dertien wagens werden aangemeld voor de eerste manche van het TCR Benelux kampioenschap dat geïntegreerd werd in het GT Open weekend. Voor het eerst kwam ook de Opel Astra van DG Sport Compétition in actie, de wagen die last had van een hevig rokende motor zette de tiende tijd neer. Snelste in de vrije trainingen was de Boutsen Ginion Racing Honda Civic TCR #18 van Stéphane Lémeret en gastrijder Tiago Monteiro.
Ronnie Latinne/Maxime Potty - WRT VW Golf TCR
Ronnie Latinne/Maxime Potty - WRT VW Golf TCR
Lémeret had eerder op de dag nog deelgenomen aan de vrije trainingen van het GT Open met een AF Corse Ferrari alvorens bij het vallen van de avond over te stappen op de Honda Civic. De wagen die hij deelt met de Honda WTCC rijder Tiago Monteiro zette een 2:34.088 op de tabellen. De tweede tijd ging naar de Seat Leon van de gebroeders Mondron die ingezet wordt door Delahaye Racing, zij realiseerden een chrono van 2:34.443. De snelste Golf was het WRT exemplaar van Ronnie Latinne en Maxime Potty, zij lieten de derde tijd optekenen met een ronde in 2:34.479. Zij werden op de tabellen gevolgd door de Delahaye Golf van Didier Van Dalen en Amaury Richard (2:35.598).

Pierre-Yves Corthals/Fred Caprasse - DG Sport Compétition Opel Astra TCR
Pierre-Yves Corthals/Fred Caprasse - DG Sport Compétition Opel Astra TCR
De Seat Leon van de RACB stuurwiel award winnaars Sam Dejonghe en Denis Dupont realiseerde de vijfde chrono in 2:35.632. Daarachter volgden de Golf van Bouvy/Balthazar, de Golf van De Leval/Van de Poele en de Seat van Radermecker/Hezemans. De tiende tijd ging naar Opel Astra TCR, die zijn debuut op Belgische bodem maakte. De wagen werd geteisterd door hevige rookontwikkeling in het motorcompartiment maar kon toch de vrije training vol maken. Problemen waren er ook voor de Bas Koeten Racing Seat Leon die WTCC rijder Tom Coronel deelt met de jonge Jamie Jason Vandenbalck, een twaalfde tijd was het gevolg.

Tiago Monteiro
Tiago Monteiro
De startgrid van de 60 minuten durende endurancerace die zaterdag betwist wordt werd echter bepaald via het “Make the Grid” voting systeem en het was de Boutsen Ginion Racing Honda Civic TCR #18 van Stéphane Lémeret en Tiago Monteiro die de meeste stemmen binnenhaalde en dus van op de pole mag vertrekken. De Opel Astra van Pierre-Yves Corthals en Fred Caprasse kreeg het tweede grootste aantal stemmen en mag mee vertrekken van op de eerste startlijn. Sam Dejonghe en Denis Dupont kregen het derde meeste aantal punten achter hun naam voor Alexis van de Poele/Romain de Leval, Ronnie Latinne/Maxime Potty en Tom Coronel/Jamie Jason Vandenbalck.
 
Foto's: Niels Vaeck
   • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons