van der Horst

Spa GT Open: Monteiro wint race 1 - G. Mondron zegeviert in onthoofde race 2

Duel Tiago Monteiro vs Guillaume Mondron
Duel Tiago Monteiro vs Guillaume Mondron
Tiago Monteiro heeft in de Boutsen Ginion Racing Honda Civic de allereerste short race van de TCR Benelux op zijn naam geschreven. De snelle Portugees hield Sam Dejonghe en Guillaume Mondron af. De tweede race ging naar Guillaume Mondron, nadat onze landgenoot Monteiro aan de kant had gezegd net over halfweg de tweede race. De regen maakte die tweede short race zeer verraderlijk, doch spectaculair en quasi alle rijders maakten wel minstens een slipper.
Podium sprintrace 1
Podium sprintrace 1
De eerste start van een short race uit de geschiedenis van de TCR Benelux ging niet geheel zoals gepland. Bij het aanfloepen van de rode lichten vertrok Vincent Radermecker vanop de eerste rij reeds, terwijl polesitter Tom Coronel naast hem niet goed wegkwam na een probleem met de turbosensor. Onze Noorderbuur startte traag en viel terug in het veld. Radermecker zou, vanzelfsprekend, bedacht worden met een drive-through penalty. Vroeg in de eerste race verloren we ook de Open Astra van Fréderic Caprasse met ogenschijnlijk - wederom - motorproblemen. Lange tijd leek de tweede plaats naar Mondron te gaan, maar Sam Dejonghe passeerde na driekwart wedstrijd de wit-blauwe Seat na een knappe strijd die vanaf de busstop tot aan de Raidillon werd gestreden. Op datzelfde ogenblik begon ook de regen licht uit te hemel te vallen en zagen we Benjamin Lessennes in de grindbak eindigen aan de pif-paf na een tik van Loris Cencetti.

Podium sprintrace 2
Podium sprintrace 2
De start van de tweede wedstrijd verliep iets ordentelijker dan degene 25 minuten ervoor. Mondron zette de scheve situatie van de eindfase van de eerste race recht en passeerde Sam Dejonghe bij het aansnijden van Les Combes. Bij het uitsturen van Les Combes schoof de Antwerpenaar plots de grindbak in na een tik van Van Dalen, waarmee in een klap ook alle kansen op een nieuw podium verdwenen. Lessennes vertrok voor de tweede race vanuit de pits, na zijn sortie. De Honda trok echter scheef en bijgevolg moest Lessennes al snel de handdoek werpen. De posities vooraan het veld leken vast te liggen, tot Guillaume Mondron plots het gat op leider Monteiro dichtte en zowaar een aanval wist in te zetten op de WTCC-rijder. Onze landgenoot ging
Didier Van Dalen - Delahaye VW Golf TCR
Didier Van Dalen - Delahaye VW Golf TCR
in Les Combes voorbij aan Monteiro - na een obligatoir contact - en gaf de koppositie niet meer uit handen. Monteiro miste de ronde nadien de Raidillon, maar kon zijn Honda uit de bandenstapels houden; iets wat Didier Van Dalen luttele ogenblikken later niet lukte, waarna de wedstrijd eindigde onder neutralisatie.

Afwachten of de vele schuivers en incidenten nog gevolgen gaan hebben voor de rangschikking...

Foto's: Niels Vaeck  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons