van der Horst

Spa GT Open: Tiago Monteiro en Stéphane Lémeret winnen allereerste race!

Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
Tiago Monteiro en Stéphane Lémeret hebben geschiedenis geschreven door de zege te pakken in de allereerste wedstrijd van de TCR Benelux. Het Honda-duo moest in de eerste wedstrijdhelft Pierre-Yves Corthals en Frédéric Caprasse voor zich laten, maar de Opel Astra werd in de eindfase naar de tweede plaats verwezen door de ervaren Tiago Monteiro. Corthals zal wel op pole starten voor de derde short race morgen, terwijl de pole in short race 1 naar Tom Coronel en Jamie Jason Vandenbalck ging.
Pierre-Yves Corthals - DG Sport Compétition Opel Astra TCR
Pierre-Yves Corthals - DG Sport Compétition Opel Astra TCR
De startgrid voor de eerste race uit de geschiedenis van de TCR Benelux werd bepaald door een stemming op de sociale media; een unicum op dit niveau waarbij de Honda Civic van Monteiro en Lémeret als overwinnaar uit de bus kwam. In de openingsfase wist Pierre-Yves Corthals voorbij te gaan aan de van op pole gestarte Stéphane Lémeret en Pilou gaf die koppositie niet meer uit handen in de eerste wedstrijdhelft. Na het openen van het pitwindow nam Tiago Monteiro het stuur over van Lémeret en de Portugees wendde al zijn ervaring aan om de leidende Astra te passeren met nog een kwartier op de klokken. Caprasse, die had overgenomen van Corthals, nam geen risico's meer en bracht de wagen thuis in tweede stelling, voor de Belgian VW Club VW Golf van Romain De Leval en Alexis van de Poele.

Sam Dejonghe/Denis Dupont - RACB National Team Seat Leon TCR
Sam Dejonghe/Denis Dupont - RACB National Team Seat Leon TCR
RACB National Team-rijders Sam Dejonghe en Denis Dupont klopte af als vierde, voor de tweede Boutsen Ginion Racing Honda Civic, het exemplaar van Benjamin Lessennes en Renaud Kuppens. De Bas Koeten Racing Seat Leon kreeg reeds vroeg in de race te kampen met turboproblemen en speelde geen rol van betekenis. Ook de bolide van Steve Vanbellingen en David Dermont lukte geen competitieve tijden.


--- Uitslag Qualifying Race TCR Benelux Spa 2016 (pdf) ---

Foto's: Jacques Letihon & Niels Vaeck  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons