van der Horst

Spa GT Open: Tom Coronel en Pierre-Yves Corthals op de pole bij de sprintraces

Tom Coronel/Jamie Jason Vandenbalck - Bas Koeten racing Seat Leon TCR
Tom Coronel/Jamie Jason Vandenbalck - Bas Koeten racing Seat Leon TCR
De startorde voor de eerste en derde sprintrace zondag werd bepaald door de snelste rondetijden die gereden werden in de endurance race van zaterdag. De snelste rondetijd voor de pitstop bepaalde de positie voor de eerste sprintrace, na de rijderswissel telden de rondetijden voor de startposities voor de derde race. De race 2 en 4 worden in gang geschoten achter de Pace Car met de wagens in de rangorde waarop ze de race voor de onderbreking beëindigden.
  • Circuit Zolder DTM
Tom Coronel
Tom Coronel
De snelste rondetijd voor de pitstop was voor Tom Coronel (Bas Koeten Racing Seat Leon) en de Nederlander zal morgen dus starten van op de pole bij de eerste sprintrace. Ook de tweede en derde tijd viel in handen van Seat rijders met Vincent Radermecker (Ferry Monster Autosport) en Guillaume Mondron. Tiago Monteiro (Boutsen Ginion Racing Honda Civic), de winnaar van de endurance race klokte de vierde beste rondetijd.

Pierre-Yves Corthals
Pierre-Yves Corthals
Pierre-Yves Corthals (DG Sport Opel Astra) was de snelste man in het tweede deel van de endurance race en pakte alzo de pole voor de derde sprintrace. Hij krijgt op de eerste lijn de Boutsen Ginion Racing Honda Civic van Renaud Kuppens naast zich. De derde en vierde startpositie gaan respectievelijk naar Stéphane Lémeret (Boutsen Ginion Racing Honda Civic) en Amaury Richard (Delahaye VW Golf).

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op zaterdag 21 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting International GT Open Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons