van der Horst

Spa GT Open: Voorbeschouwing Didier Van Dalen en Amaury Richard

Iets meer dan drie maanden zijn verstreken sinds Didier Van Dalen en Amaury Richard officieel aankondigden dat ze voor Delahaye Racing het TCR Benelux-kampioenschap zouden afwerken. Sinds ze bij het Waverse team hebben getekend heeft het duo niet stilgezeten en op de best mogelijke manier het splinternieuwe Benelux-sprintkampioenschap voorbereid. Op het menu stonden heel wat races in andere kampioenschappen - kwestie van zich goed op te warmen - maar ook de kennismaking met hun Volkswagen Golf TCR, een waar koersbeest met niet minder dan 330 paarden onder de kap!
Didier en Amaury konden hun strijdros eind april voor het eerst in handen nemen, met testsessies in Francorchamps, Zandvoort, maar ook in Colmarberg. De Belgo-Franse tandem is helemaal klaar om dit weekend deel te nemen aan de ouverture van het TCR Benelux-kampioenschap die op de mythische omloop van Francorchamps zal worden afgewerkt. Het circuit in de Ardennen was in het verleden al heel wat keren het decor voor een mooie strijd tussen toerismewagens, vooral tijdens de 24 Uur, waar de 'Touring Cars' tot 2000 de dienst uitmaakten.

Op een omloop waar ze in het verleden al wat wedstrijden afwerkten hopen de twee jonge wolven bij de eerste manche van het kampioenschap meteen hun doel te bereiken: het behalen van een ereplaats. Daarvoor moet de VW Golf met het nummer 3 uiteraard eerst zonder problemen de finish halen. Of zoals de Britten het stellen: 'To finish first, first you have to finish'.

"Aan de vooravond van deze eerste wedstrijden van het seizoen heerst er nogal wat opwinding", moet Amaury Richard toegeven. "Na meer dan drie maanden wachten willen we maar één ding meer: onze Golf starten en de startlichten zien uitdoven. De pre-seizoenstests verliepen uitstekend. We hadden geen enkel incident en de auto bleek uitstekend. We komen in Spa aan met uitstekend materiaal, in handen van een heel ervaren team. Alle ingrediënten zijn dus verenigd om er een succesvol weekend van te maken."

"Toch willen we niet van ons hoofddoel afwijken en in de eerste plaats ervaring opdoen, om zo in de loop van de races te verbeteren", vervolgt Didier Van Dalen. "De TCR Benelux zal van een heel hoog niveau zijn, met heel wat zegekandidaten. Dit gezegd zijnde, ik denk wel dat we in het kampioenschap wel een rol van betekenis kunnen spelen. Onze uitstekende tijden tijdens de officiële testdag in Zandvoort zijn daar het bewijs van. Voor deze eerste wedstrijd mikken we op een plaats bij de eerste zes en een plaats bij de eerste drie in de Golf GTI TCR Trophy. Na Spa kunnen we onze doelen dan wat bijstellen."

Didier Van Dalen en Amaury Richard press



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons