van der Horst

Spa GT Open: Bas Koeten Racing ook met Cédric Cherain en Loris Cencetti naar Spa

Seat Leon SuperCopa TCR - Bas Koeten Racing
Seat Leon SuperCopa TCR - Bas Koeten Racing
Bas Koeten bevestigde vandaag dat het ook zijn tweede Seat Leon Racer zal inzetten bij de openingsmanche van de TCR Benelux serie. Eerder op de dag raakte al bekend dat het Nederlandse team naar Spa afzakt met een wagen voor Tom Coronel en Jamie Jason Vandenbalck, daar komt dus nog een tweede bij voor Cédric Cherain en Loris Cencetti. Met de deelname van de tweede Bas Koeten Leon staat de teller nu op dertien wagens voor de eerste manche van het TCR Benelux.
  • Skylimit Events
Cédric Cherain - Citroën DS 3 R5
Cédric Cherain - Citroën DS 3 R5
Cédric Cherain werd in 2014 Belgisch vicekampioen rally en oorspronkelijk was het de bedoeling dat Cherain dit weekend zou aantreden in de Rally van Portugal met Ford Fiesta R5 Evo. Om privéredenen besloot echter zijn corijder niet af te zakken naar Portugal en was Cherain gewongen om zijn deelname af te blazen. Nu zal hij het weekend doorbrengen op het circuit van Spa-Francorchamps dat hij reeds kent van zijn deelname aan de VW Fun Cup.

Loris Cencetti werd in 2013 Benelux kampioen in de Trofeo Abarth en had het plan aangevat om dit weekend in Spa aan de start te staan met een Alfa Romeo Giulietta TCR. Maar deze bolide is niet tijdig klaar geraakt en Cencetti zal nu proberen om al punten te sprokkelen met de Leon van Bas Koeten in afwachting van de Alfa Romeo. Vorig jaar betwistte Cencetti een manche van het BRCC aan het stuur van een Seat uit de stal van Team Allure.

Foto's: Ronald Janssens & Racing International Photography  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons