van der Horst

Spa: GT Open: Brussels Aston Martin Racing mee vooraan in de vrije trainingen

Brussels Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8
Brussels Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8
Dit weekend brengt de International GT Open zijn jaarlijks bezoek aan de omloop van Spa-Francorchamps. Niet minder dan 27 GT3’s schreven zich in voor de manche op het mooiste circuit van de wereld. Onder de deelnemers bevindt zich ook de Brussels Racing Aston Martin Vantage, die ditmaal bestuurd wordt door Tim Verbergt en Wolfgang Reip. Vrijdag stonden er twee vrije trainingen op het programma en de Belgische GT3 sloot de dag af met de tweede tijd.
  • Powercars
Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Geen regen ditmaal op vrijdag in Francorchamps en de twee vrije trainingen van de International GT Open vonden dus plaats op een droge baan. In de ochtend gingen de snelste tijden naar de twee Luzich Racing Ferrari’s maar het was in de namiddagsessie waar pas de tijden echt naar beneden gingen, en dat hoewel de sessie tweemaal diende onderbroken te worden met de rode vlag. De eerste maal was dat na een crash van een van de Rinaldi Racing Ferrari’s in Les Combes, daarna nadat een Lamborghini was stilgevallen op de piste.

Teo Martín Motorsport - BMW M6
Teo Martín Motorsport - BMW M6
De snelste dagtijd ging naar de Teo Martín Motorsport BMW M6 van Fran Rueda en Andrés Saravia in 2:18.168, maar de Belgische Aston Martin volgde op de tweede plaats en moest maar 0.145 seconde toegeven op de tijd van de BMW. De derde tijd was voor de Target Racing Lamborghini Huracan van Di Folco/Costantini op 0.207 seconde van de referentietijd. De RS Racing Ferrari 488 van Di Amato/Montermini liet de vierde tijd optekenen.

Foto's: Niels Vaeck
 



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op vrijdag 8 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons