van der Horst

Spa: GT Open: Dubbel voor BMW in race 2

Brussels Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8
Brussels Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8
Fran Rueda en Andrés Saravia (Teo Martin Motorsport BMW M6) hebben op het circuit van Spa-Francorchamps de tweede race voor het International GT Open gewonnen voor hun merkgenoten Richard Gonda en Joel Eriksson (Senkyr Motorsport BMW M6). Bijna bezette BMW het volledige podium maar in de laatste ronde ging Andrea Montermini (RS Racing Ferrari 488) nog voorbij Beirão da Veiga (Teo Martin Motorsport). Tim Verbergt en Wolfgang Reip loodsten hun Brussels Racing Aston Martin Vantage naar de zeventiende plaats. De voornaamste reden voor de deelname van de Belgische Aston Martin was het voorbereiden van de 24 uren van Spa deze opdracht werd meer dan volbracht.
BMW Team Teo Martin - BMW M6 GT3
BMW Team Teo Martin - BMW M6 GT3
Fran Rueda was het beste weg na de start en pakte de leiding voor Allam Khodair (Mercedes AMG GT3) en Juan Cruz Alvarez (Teo Martin Motorsport BMW M6). Joel Eriksson die op de eerste startlijn stond miste zijn start volledig en zakte weg naar de zevende plaats. Rueda reed steeds verder weg van zijn naaste concurrenten terwijl Alessandro Pier Guidi (Luzich Racing Ferrari 488 GT3) zich een weg naar voren baande.

Senkyr Motorsport - BMW M6 GT3
Senkyr Motorsport - BMW M6 GT3
Na de pitstops behield de BMW #47 nu met Andrés Saravia aan het stuur, de leiding met een voorsprong van 2 seconden op Marcelo Hahn (Mercedes AMG GT3) en 7 seconden op Lourenço Beirão da Veiga (BMW M6). Maar Hahn beschikte duidelijk niet over dezelfde snelheid als zijn teamgenoot en werd al vlug voorbij gestoken door Beirão da Veiga, Montermini en Gonda. Daarna ging Gonda voorbij Montermini en kregen we drie BMW’s op kop. Beirão da Veiga en Gonda gingen de strijd aan voor de tweede plaats en deelden geen cadeaus uit, uiteindelijk raakten de wagens elkaar en nam Gonda de overhand.

Luzich Racing - Ferrari 488 GT3
Luzich Racing - Ferrari 488 GT3
Op het einde van de race wist Montermini nog voorbij Beirão da Veiga te gaan, maar de BMW rijder kreeg later nog een tijdstraf van 5 seconden voor het afsnijden van een bocht. De vierde plaats ging alzo naar Vincenzo Sospiri Racing Lamborghini van Liberati/Ling, de Imperiale Racing Lamborghini van Mul/Venturini sloot de top vijf af. Mikkel Mac eindigde met Alessandro Per Guidi (Luzich Racing Ferrari 488) als zesde en behoudt de leiding in de tussenstand.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 10 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons