van der Horst

Spa GT Open: Maxime Potty aast op revanche bij zijn thuisrace

Maxime Potty - VW Golf GTI TCR
Maxime Potty - VW Golf GTI TCR
Le Castellet en nadien Zandvoort. De twee eerste afspraken van de TCR Europe hebben niet bepaald de verwachtingen van Maxime Potty ingelost. Onnodig te zeggen dat de Belgian VW Club-rijder en het Comtoyou Racing Team hard gewerkt hebben in de aanloop naar de derde afspraak dit weekend in Spa-Francorchamps. “We hebben alle gegevens geanalyseerd die we konden analyseren”, legt Maxime uit. “In geen van de twee eerste meetings hebben we de goede afstelling kunnen vinden. De wagen was moeilijk te besturen, kampte met een gigantisch onderstuurd gedrag, het prestatieniveau zakte zeer snel van zodra de banden begonnen te slijten… Ik besef dat ik nog moet leren om de Yokohama-banden beter te begrijpen, ze verschillen zeer sterk ten opzichte van de banden die ik vorig jaar gebruikte. Het team heeft mijn Golf GTI TCR volledig onder de loep genomen en ik zal deze week een testsessie kunnen afwerken in Zolder. Ik hoop dat mijn gevoel, en de chrono’s, zeer snel zullen bevestigen dat we ons opnieuw op het niveau bevinden waar we moeten zijn.”
Deze derde afspraak van het seizoen heeft een duidelijk persoonlijk belang voor Maxime Potty. “Het is mijn enige race dit jaar op Belgische bodem, voor mijn fans en de Leden van de Belgian VW Club en ik wil dan ook schitteren.”, bevestigt de jongeman van 18 jaar. “Bovendien kan ik naast Jean-François Hemroulle ook rekenen op Kurt Mollekens, die vanaf Spa mijn ingenieur zal zijn voor de rest van het seizoen. Door zijn ervaring als rijder en als teameigenaar beschikt Kurt over een uitstekende aanpak om een wagen af te stellen. Hij vervult al een gelijkaardige functie bij Comtoyou Racing met Fred Vervisch in het FIA WTCR en we zien dat die samenwerking zeer goed werkt. Ik heb dus veel vertrouwen!”

Het circuit van Spa-Francorchamps is een piste die Maxime zeer goed kent en waar hij steevast goed voor de dag gekomen is, wat alvast veelbelovend is. Het doel zal dus meer dan ooit het behalen van een grote puntenbuit zijn. Daarnaast vormt Spa-Francorchamps de tweede van vijf wedstrijden van de TCR Europe die meetelt voor de TCR Benelux, een kampioenschap waarvoor Maxime eveneens ingeschreven is. “Ik sta momenteel vijfde in de het Benelux-kampioenschap”, vermeldt de rijder uit het Luikse Hamoir. “Ik hoop in Spa te kunnen opklimmen in de rangschikking!”

Zaterdag, vanaf 10.55u, zullen we tijdens de kwalificaties een eerste beeld kunnen vormen van de onderlinge waardeverhoudingen. Die sessie bepaalt bovendien de startgrid voor de twee wedstrijden over 23 minuten + 1 ronde. Ter herinnering, de 12 snelste rijders van het eerste gedeelte van de kwalificaties mogen deelnemen aan Q2, dat de startgrid bepaalt voor de eerste wedstrijd. De grid van de tweede wedstrijd wordt samengesteld door de top 10 van Q2... in omgekeerde volgorde. De eerste confrontatie staat gepland op zaterdag om 17.20u en de tweede op zondag om 11.20u. Als u zelf niet aanwezig kan zijn in Francorchamps om de VW Golf GTI TCR #88 aan te moedigen, kan u de wedstrijd live volgen via www.tcr-series.tv en op de Facebook-pagina TCR Europe.

Belgian VW Club
Foto: TCR Europe

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op donderdag 7 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons