van der Horst

Spa GT Open: Maxime Potty pakt tweede plaats in race 1 van TCR Europe

Podium Race 1 TCR EU Spa
Podium Race 1 TCR EU Spa
Jean-Karl Vernay stuurde zijn Audi RS3 LMS van Leopard Lukoil Racing naar de overwinning in de eerste race voor het TCR Europe/BNL kampioenschap op de omloop van Spa-Francorchamps. De fransman stond de leiding nooit af en haalde het voor onze landgenoot Maxime Potty (Comtoyou Racing Volkswagen Golf GTI), die zijn eerste podium in de serie behaalde.
  • Shopa
Jean-Karl Vernay - Leopard Lukoil Racing Audi RS3 LMS
Jean-Karl Vernay - Leopard Lukoil Racing Audi RS3 LMS
Maxime Potty was de enige die het ritme van Jean-Karl Vernay kon volgen, maar voorbij de Fransman geraken zat er niet in. Mikel Azcona (PCR Sport Cupra) pakte de laatste podiumplaats en wordt de nieuwe leider in de tussenstand. Dušan Borković (Target Competition Hyundai i30 N) klasseerde zich als vierde en staat nu tweede in het puntenklassement. Julien Briché (JSB Compétition Peugeot 308) kwam net te kort om de vierde plaats van de Rus af te snoepen. Toppers zoals Stefano Comini, Josh Files en Jens Reno Møller moesten de strijd staken.

Maxime Potty - Comtoyou Racing Volkswagen Golf GTI
Maxime Potty - Comtoyou Racing Volkswagen Golf GTI
Maxime Potty: “Dit is eindelijk een goed resultaat voor mij na Paul Ricard en Zandvoort, waar ik mindere weekends kende. Het was voor mij belangrijk om een podiumplaats te scoren in België bij mijn thuisrace. Vernay reed weg bij de start en ik kon hem niet meer inhalen, maar het kampioenschap start voor mij pas echt hier.”

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op zaterdag 9 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons