van der Horst

Spa: GT Open: Mooie inhaalrace bezorgt Brussels Racing Aston Martin zevende plaats

Mikkel Mac
Mikkel Mac
De eerste van twee races voor de International GT Open serie vond al zaterdag plaats. De zege ging naar de Luzich Racing Ferrari 488 GT3 van Mikkel Mac en Alessandro Pier Guidi, hun derde overwinning al dit seizoen. Mac verstevigt bovendien zijn leidersplaats in de puntenstand. Na problemen bij de kwalificatie startte de Brussels Racing Aston Martin Vantage achteraan in het veld maar Tim Verbergt en Wolfgang Reip vochten zich in de race terug naar een mooie zevende plaats.
  • Circuit Zolder
Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
De pole was voor de Rinaldi Racing Ferrari 488 GT3 #333 waarmee David Perel een ronde reed in 2:15.441, een nieuw ronderecord voor een GT3 wagen. Zesentwintig wagens boden zich aan op de startlijn na het forfait van de MS/HTP Mercedes wegens ziekte van rijder Alex Hrachowina. Perel  domineerde ook het eerste gedeelte van de race met in zijn spoor Mac die het tempo van de groene Ferrari trachtte bij te houden.    

Brussels Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8
Brussels Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8
Maar na de verplichte pitstop was het de Imperiale Racing Lamborghini van Jeroen Mul die op kop lag met iets meer dan een seconde voorsprong op de Ferrari van Pier Guidi en 8 seconden op de Imperiale Lamborghini van Breukers. Pierguidi kroop langzaam dichter bij de leider en in de tweeëntwintigste ronde passeerde de Italiaan de Nederlander. Per Guidi/Mac halen het voor Jeroen Mul/Giovanni Venturini en de Rik Breukers/Riccardo Agostini. Richard Gonda en Joel Eriksson loodsten hun Senkyr Motorsport BMW M6 naar de vierde plaats. In de laatste ronden ontspon er zich nog een mooie strijd om de zevende plaats tussen de Edoardo Liberati (Vincenzo Sospiri Racing Lamborghini) en Wolfgang Reip, die de Belg in zijn voordeel wist te beslechten.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zaterdag 9 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons