van der Horst

Spa: Harry King “koning” van Spa

Harry King - Parker Revs Motorsport
Harry King - Parker Revs Motorsport
De al vroeg talrijk aanwezige toeschouwers kregen zaterdagmorgen alweer een zeer vermakelijke wedstrijd van de Porsche Carrera Cup Benelux voorgeschoteld. Er werd gestreden op het scherpst van de snee, behalve om de zege. Het was al vroeg in de race duidelijk wie de zege ging pakken. Ook in race 2 was Harry King ongenaakbaar en net als in de eerste race vrijdag haalde de Brit het voor Glenn Van Parijs (NGT Racing), die op bijna vier seconden van de Brit eindigde. Sam Dejonghe (Team PGZ by RedAnt Racing) sloot zijn eerste weekend in de cup af met een podiumplaats.
  • 24 Hours of Zolder
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Sam Dejonghe klopte Ghislain Cordeel (Team GP Elite) voor de derde plaats. Cordeel nog goed voor de laatste podiumplaats in de eerste race sloot het weekend af met de vierde plaats. Maxime Soulet (August Racing by NGT Racing) was ditmaal goed voor de vijfde plaats terwijl Dylan Derdaele (Belgium Racing) zesde eindigde zonder dat de regerende kampioen zich kon moeien in de strijd vooraan. Sebastian Freymuth (PG Motorsport) en Rik Koen (PG Motorsport) volgden op de plaatsen zeven en acht.

Tom Boonen - Team PGZ by RedAnt Racing
Tom Boonen - Team PGZ by RedAnt Racing
In de ProAm klasse ging de zege ditmaal naar Tom Boonen (Team PGZ by RedAnt Racing), die negende algemeen werd. Boonen wist na een spannend duel Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) te kloppen voor de klassezege. Lauryssen sloot de top tien af en werd dus tweede bij de ProAm’s waar Didier Glorieux (Speedlover) de laatste podiumplaats inpalmde. In de Am klasse was de overwinning voor Joan Vinyes, elfde algemeen. Hij kreeg op het podium het gezelschap van Stijn Lowette (NGT Racing) en Sebastien Lajoux (DUWO Racing). De volgende afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux is midden juni op Circuit Zolder ter gelegenheid van de Super Prix.

Foto's: Geert Franquet
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 7 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons