van der Horst

Spa: Harry King sterk in vrije sessies

Harry King
Harry King
Net als 2021 vervoegt de Porsche Carrera Cup UK kampioen 2020 Harry King (Parker Revs Motorsport) in Spa het startveld van de Porsche Carrera Cup Benelux. En de Brit is niet gekomen om een figurantenrol te spelen. In beide vrije sessies op donderdag zette hij tweemaal de snelste chrono neer. Tweemaal tikte Ghislain Cordeel (Team GP Elite) als tweede aan. Tweeëntwintig Porsches namen deel aan beide sessies.
Ghislain Cordeel - Team GP Elite
Ghislain Cordeel - Team GP Elite
Twee vrije sessies voor de Porsche Carrera Cup Benelux stonden er donderdag op het programma in Spa. Onder ideale weersomstandigheden verliepen beide sessies zonder noemenswaardige problemen. In de morgensessie voerde de Brit Harry King de tabellen aan met een ronde in 2:22.256. Cordeel was snelste Belg met de tweede tijd (2:22.274). Glenn Van Parijs (NGT Racing – 2:22.567) sloot de top drie af en werd gevolgd door Sebastian Freymuth (PG Motorsport) en Maxime Soulet (August Racing by NGT Racing).

Dylan Derdaele - Belgium Racing Team
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team
Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) klokte de zesde tijd en was primus in de ProAm klasse. Moeilijke sessie voor Dylan Derdaele (Belgium Racingà die zich tevreden moest stellen met de zevende tijd net voor Sam Dejonghe (Team PGZ by RedAnt Racing). Joan Vinyes (Baporo Motorsport) was de beste Am rijder met de tiende chrono, hij deed het een plaats beter dan Philip Wils (Speedlover). Dertiende tijd voor Xavier Maassen (Team PGZ by RedAnt Racing), vijftiende tijd voor Tom Boonen (Team PGZ by RedAnt Racing) en eenentwintigste tijd voor Koen Wauters (Belgium Racing).

Maxime Soulet - August Racing by NGT Racing
Maxime Soulet - August Racing by NGT Racing
Ook in de tweede vrije sessie gaf Harry King iedereen het nakijken. De Brit reed een ronde in 2:21.541 en was de enige die onder de 2:22.000 ging. Cordeel was opnieuw tweede op 0.509 seconde. Maxime Soulet lukte de derde chrono (2:22.247), hij ging beide Team PGZ by RedAnt Racing rijders Xavier Maassen en Sam Dejonghe vooraf. Sebastian Freymuth lukte ditmaal de zesde chrono en Jan Lauryssen was opnieuw de beste in de ProAm klasse met de zevende chrono algemeen. Rik Koen (PG Motorsport), Glenn Van Parijs (NGT Racing) en Dylan Derdaele maakten de top tien vol. Stijn Lowette (NGT Racing) was ditmaal de snelste in de Am klasse. Tom Boonen klokte de achttiende chrono terwijl Koen Wauters een plaatsje won ten opzichte van de morgensessie.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 5 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons