van der Horst

Spa Italia: Nabeschouwing van de organisatoren

SpaItalia. Hoewel het concept al van bij de eerste editie in 2002 wist te overtuigen, was het toch moeilijk voor te stellen dat het huwelijk tussen Italië en het mooiste circuit ter wereld ook 16 jaar later nog zoveel mooie momenten zou opleveren. En toch kende de editie 2018 van SpaItalia, afgelopen zondag 17 juni in Spa-Francorchamps, eens te meer een succes.
Het moet dan ook gezegd dat alle ingrediënten aanwezig waren van ook van deze 16de editie een uniek evenement te maken: zonnige weersomstandigheden, geslaagde en gevarieerde animatie, een goed gevuld programma, alomwezig spektakel… Zonder die unieke sfeer te vergeten, gecreëerd door de mengeling van Dolce Vita en 100 procent Italiaanse prachtbolides.

“Alles verliep uitstekend en de activiteiten die werden aangeboden kenden een waar succes”, stelde een verheugde Florian Jupsin van DG Sport. “Partners zoals Abarth, Fiat of Ducati waren duidelijk in de wolken door hun aanwezigheid. Tijdens de grote parade hebben we zelfs een nieuw record qua deelnemers gezet. Kortom, deze editie 2018 was een succes over de hele lijn! We kijken nu al uit naar die van volgend jaar…”

Hoewel ze zich op een circuit bevonden voelden rallywagens “made in Italia” zich helemaal thuis. Veertien wagens die mee de geschiedenis van de sporttak hebben geschreven vormden samen een prachtige expositie. De ‘Best of Show’ zette drie schitterende wagens in de schijnwerpers: een Fiat Giulietta Spider uit 1957, een Fiat 2.3 S uit 1967 en een Alfa Romeo GTV6 uit 1983. De show was echter alomwezig, met heel wat uitzonderlijke bolides die op het mooiste circuit ter wereld hun opwachting maakten en de aanwezigheid van heel wat clubs die uit de vier windstreken naar Spa waren afgezakt.

Spa Italia Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op donderdag 21 juni 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons