van der Horst

Spa: Jan van Elderen in de DTM Classic Cup

Jan Van Elderen - Ford Sierra RS 500 Cosworth
Jan Van Elderen - Ford Sierra RS 500 Cosworth
Naast de DTM zelve komen er ook verschillende andere series aan de bak dit weekend op het circuit van Francorchamps, DTM Trophy, Maxx Formula, BMW M2 Cup, Lotus Cup Europe maar ook de DTM Classic Cup. In deze laatste serie strijden wagens die tussen 1984 en 2007 aan de DTM deelnamen het onder elkaar uit. Voor de manche in Spa krijgt het peloton nogmaals het gezelschap van Jan van Elderen en zijn Ford Sierra Cosworth RS500.
  • Shopa
Ko Koppejan - Mercedes 190E 2.5 Evo
Ko Koppejan - Mercedes 190E 2.5 Evo
Jan van Elderen is natuurlijk gekend van zijn jarenlange deelname aan de Belcar Historic Cup, maar ditmaal schreef hij zijn zwarte Sierra Cosworth nog eens in voor de manche van de DTM Classic Cup in Spa. Hij krijgt er onder meer het gezelschap van noorderbuur Ko Koppejan die we met zijn Mercedes 190E 2.5 Evo die we ook al kennen uit de Supercar Challenge en we ook al eens aan de start zagen van een manche van de Belcar Historic Cup in Spa.
 
Ronny Scheer - Opel Calibra 2.5 V6 4x4 DTM
Ronny Scheer - Opel Calibra 2.5 V6 4x4 DTM
Maar de vedette van de serie is toch de indrukwekkende Opel Calibra 2.5 V6 4x4 waarmee Keke Rosberg uitkwam in de DTM in 1995 en die nu bestuurd wordt door Ronny Scheer. In totaal prijken er 18 wagens op de deelnemerslijst waaronder verscheidene type BMW’s maar ook een Audi 200 Quattro. Voorlopig heeft voormalig DTM piloot Olaf Mantey de leiding in de puntenstand in handen en dat met een van de oudste bolides van het veld een BMW 635 CSi.

Foto's: Ronald Janssens & DTM-Media-Team
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Historic Cup op donderdag 8 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons