van der Horst

Spa: John Filippi verzilvert pole met World Tour-zege, Michelisz en Coronel mee op podium

John Filippi - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
John Filippi - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Polesitter John Filippi (Comtoyou Racing Audi) domineerde zondagvoormiddag het tweede TCR World Tour/TCR Europe-treffen op Spa Francorchamps. Hij is hiermee de vierde algemene winnaar in evenveel races en de eerste TCR Europe-deelnemer die een algemene zege boekt. De Fransman die daags tevoren met een gelukje de pole voor race 2 had geërfd nam een goede start en zag zijn leidersplaats nooit bedreigd. Norbert Michelisz (BRC Hyundai Elantra) tikte als tweede aan en springt in de puntenstand over Yann Ehlacher (5de) naar de leiding in de World Tour-puntenstand. Ook Tom Coronel (Comtoyou Audi) kwam na een gesmaakt duel met het Cyan Racing-duo Santiago Urrutia-Yann Ehrlacher op het algemene podium terecht. Voor Frédéric Vervisch (14de) en Kobe Pauwels (opgave) werd het een dag om snel te vergeten. Isaac Smith (Volcano Motorsport Audi) won het Rookie-klassement.
  • STX Motorhomes
Tom Coronel - Comtoyou Racing
Tom Coronel - Comtoyou Racing
Bij het doven van de lichten behield Filippi de leiding, terwijl Norbert Michelisz en Tom Coronel nog in de openingsronde de maat namen van Felipe Fernandez (RC2 Racing Team Audi). De Spanjaard bood mooi weerstand maar kon naderhand toch niet verhinderen dat ook Lynk&Co-rijders Santiago Urrutia en Yann Ehrlacher  hem voorbijsnelden. Rob Huff startte als zesde, werd onder meer in La Source erg knap door Nestor Girolami op het verkeerde been gezet en zou na een moeilijke race terugvallen naar de tiende plek.

Podium TCR World Tour Spa - Race 2
Podium TCR World Tour Spa - Race 2
Eens aan Fernandez voorbij wist Urrutia de kloof die inmiddels naar het leiderstrio was ontstaan al snel te dichten. Met Cyan Racing-teamgenoot Ehrlacher aan zijn achterbumper gekleefd maakten zij het Coronel knap lastig, maar Major Tom verschalken zat er voor het blauwe duo net niet in. De Nederlander kende overigens een topdag met een derde stek algemeen, een zege in TCR Europe en winst in de Diamond Trophy. Spijts de zege van maatje Filippi telt de  TCR Europe-leider zestien punten voorsprong op de stille Fransman die naar eigen zeggen de mooiste dag uit zijn carrière beleefde.

In het zog van Fernandez tikte Nestor Girolami (ALM Honda Civic) als zevende aan, op ruim zeven seconden gevolgd door Mikel Azcona (BRC Hyundai Elantra). Thed Björk en Rob Huff maakten de top 10 vol.

Kobe Pauwels - Comtoyou Racing Audi
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing Audi
Kobe Pauwels, gisteren nog knap vierde, toefde in zesde stelling toen hij in ronde 4 zijn Audi RS3 LMS op het rechte eind naar de Raidillon in de grasberm moest parkeren met een overhitte motor. Hierdoor ziet de 18-jarige belofte zijn TCR Europe-puntenachterstand op leider Coronel aangroeien tot 59 punten.


Frédéric Vervisch (Comtoyou Racing)
Frédéric Vervisch (Comtoyou Racing)
Frédéric Vervisch kende dan weer een bewogen race. Net als gisteren werkte de West-Vlaming zich nog in de openingsronde vanuit veertiende stelling naar P9 maar werd daarop uit de baan gedrumd door Nestor Girolami. Teruggevallen tot in  22ste stelling vocht onze landgenoot zich nog knap terug naar een niettemin frustrerende anonieme veertiende stek. In De TCR World Tour-klassering moet Vervisch hierdoor twee plaatsen inleveren en is nu zevende. 

Uitslag Race 2


Foto's: Arne Simons & Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op zondag 28 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons