van der Horst

Spa: Julien Briché winnaar van incidentrijke tweede race

Julien Briché - JSB Compétition
Julien Briché - JSB Compétition
De tweede race voor de TCR Europe in Spa werd gekenmerkt door het grote aantal incidenten en aanrijdingen die de race ontsierden. Uiteindelijk won Julien Briché (JSB Peugeot 308 TCR), die in een ultieme sprint als eerste over de lijn kwam, voor de derde keer al dit jaar. Gilles Magnus (Comtoyou Audi RS 3 LMS) werd aangetikt door Santiago Urrutia (WRT Audi RS 3 LMS) en haalde het einde van de race niet. Ook Maxime Potty (WRT VW Golf Gti) deelde in de brokken in eindigde chteraan in het veld.
Dusan Borkovic - Target Competition
Dusan Borkovic - Target Competition
Polesitter Dusan Borkovic (Target Competition Hyundai i30 N) nam bij de start meteen het heft in handen. Achteraan duurde het niet lang vooraleer de eerste brokken een feit waren. Net na Les Combes werd Dániel Nagy aangetikt, die hierdoor in de barrières vloog. De wedstrijdleiding liet nog even de race doorgaan, maar kon door een tweede incident niet anders dan de safety car inzetten. Na de herstart was Borkovic goed weg, maar hij kon niet verhinderen dat Julien Briché hem inhaalde na de Kemmel Straight. Achter Briché werd Borkovic meteen aangetikt door Jimmy Clairet (Team Clairet Sport Peugeot), die zijn concurrent de kans ontzegde om punten te scoren.

Tom Coronel - Boutsen Ginion Racing Honda Civic
Tom Coronel - Boutsen Ginion Racing Honda Civic
Briché kon nog net aan de chaos ontsnappen en reed naar de overwinning, voor Clairet - die later zijn tweede plaats kwijtspeelde door die aanrijding - en Mat'o Homola (Target Competition Hyundai). Vooral Tom Coronel (Boutsen Ginion Racing Honda Civic) reed zich in de kijker maar niet op de manier waarop hij gehoopt had, vooreerst ramde de Nederlander de Cupra van Stian Paulsen in Combes en in de laatste ronde werd hij op de Raidillon rondgetikt door de BRC Hyundai van Luca Filippi.

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Voor de Belgen was het vandaag een moeilijker verhaal. Gilles Magnus had moeite met opschuiven en door een tik van Santiago Urrutia in Bruxelles was de Schotenaar genoodzaakt zich aan de kant te zetten. Urrutia werd na de race bedacht met een straftijd van 30 seconden voor het aantikken van Magnus, waardoor hij buiten de punten viel. Maxime Potty reed op een mooie zevende plaats, maar viel in een incidentrijke slotfase terug naar de 23ste plaats, onder meer na een schuiver op enkele hectometers van het einde.

Foto's: Thomas Smets & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op zondag 9 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons