van der Horst

Spa: Larry ten Voorde op pole na regenachtige kwalificatie

Larry Ten Voorde - GP Elite
Larry Ten Voorde - GP Elite
Net zoals de grote jongens bij de Formule 1, mochten de piloten van de Mobil 1 Porsche Supercup weer hun wagen van stal halen na de zomerstop. Ook zij werden op het circuit van Spa-Francorchamps niet gespaard van de nodige regen waardoor het circuit er geregeld nat bij lag. Toch deerde de regen kampioenschapsleider Larry ten Voorde (GP Elite) niet en hij nam met serieuze marge de pole.
  • STX Motorhomes
Terwijl tijdens de eerste vier ronden de tijden in de kwalificatie nog zeer dicht bij elkaar lagen, maakte ten Voorde er daarna komaf mee. Op het einde van de sessie had de Nederlander bijna zes tienden voorsprong op Dylan Pereira (BWT Lechner Racing). De tweede startij is voorbehouden voor Florian Latorre (CLRT) en Jaxon Evans (Martinet by Alméras), terwijl de derde volledig Nederlands kleurt met dank aan de GP Elite-piloten Max van Splunteren en Morris Schuring.

Morgen zal hun race van start gaan om 12:05 uur.

Foto: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 28 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons