Spa: Lorenzo Colombo pakt overwinning - race ontsierd door zware crash

Lorenzo Colombo - MP Motorsport
Tijdens de tweede race van de Formule Renault Eurocup was het Lorenzo Colombo (MP Motorsport) die de overwinning op zijn naam mocht schrijven. De Italiaan vertrok vanaf een derde plaats en werkte zich 10 minuten later op naar de leiding om die niet meer af te geven. De race eindigde in mineur nadat Federico Malvestiti (Bhaitech) en Alexander Smolyar (R-ace GP) in de laatste ronde zwaar crashten in Les Combes. De wedstrijdleiding opteerde om de race vroegtijdig stop te zetten met een rode vlag waardoor zij de uitslag behielden van de voorlaatste ronde. Hierdoor kreeg Colombo het gezelschap van Caio Collet (R-ace GP) en Malvestiti op het podium.
Ugo de Wilde - JD Motorsport
De Belgen kenden allesbehalve een goede race. Amaury Cordeel (MP Motorsport) moest opgeven nadat hij van bij de start in La Source geraakt werd door beide FA Racing by Drivex-piloten en zijn race niet verder kon zetten. Ugo de Wilde (JD Motorsport) moest achteraan starten en probeerde direct plaatsen goed te maken. Maar het liep fmis met een spin in Bruxelles. De Brusselaar kon zijn weg nog verderzetten en eindigde uiteindelijk op een veertiende plaats.

Foto's: Geert Franquet

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 27 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.