van der Horst

Spa: Louis Prette en Vincent Abril winnen eerste race

AF Corse/APM Monaco - Ferrari 488 GT3
AF Corse/APM Monaco - Ferrari 488 GT3
Vincent Abril en Louis Prette zijn de winnaars van de eerste race in het kader van de GT Open in Spa. Aan de meet had de AF Corse/APM Monaco Ferrari bijna tien seconden voorsprong op de polesittende Team Lazarus Bentley van Fabrizio Crestani en Yannick Mettler. Derde eindigde de Oman Racing by TF Sport Aston Martin van Tom Canning en Ahmad Al-Harthy, tevens winnaar in de Pro-Amklasse.
Nochtans was het Crestani die een verschroeiende start nam, in tegenstelling tot Stéphane Ortelli in de andere AF Corse/APM Monaco Ferrari. Eens Mettler het stuur overnam, werd deze opgejaagd door een ontketende Abril. De Monegask zette dan ook de inhaalbeweging in op een halfuur van het einde van de race. Eens de Ferrari ook nog eens voorbij de Pro-Am wagens geraakte, was het duo zeker van de overwinning. Hiermee doen Abril en Prette een goede zaak in het kampioenschap, waar zij nu op één punt liggen van Henrique Chaves en Miguel Ramos (Teo Martin Motorsport McLaren), die pas als vierde over de meet bolden.

PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
In de GT Cup Open liet kampioenschapsleider Aldo Festante zich in zijn Ombra Racing Porsche Cup ringeloren door de Baporo Motorsport Audi R8 LMS GT4 van Manel Cerqueda en Daniel Diaz-Varela. Terwijl Cerqueda de Italiaan lang achter zich kon houden, moest Diaz-Varela in zijn stint buigen voor de snelle Italiaan. Hiermee is Festante bijna zo goed als zeker van de titel, gezien zijn naaste concurrent in de GT Open vertoefde. Rodrigue Gillion was ook van de partij in de PROsport Racing Aston Martin GT4. Na een teleurstellende kwalificatie - waar de wagen overigens terug naar te pits getrokken moest worden - moest de Brusselaar als laatste vertrekken. Gillion kon nooit echt in het zog blijven van zijn tegenstanders en eindigde op een vierde plaats, na opgave van een Mercedes.

Foto's: Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zaterdag 17 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons