van der Horst

Spa: Michelin Le Mans Cup en Ligier European Series in het voorprogramma ELMS

Start 2021 Michelin Le Mans Cup Spa
Start 2021 Michelin Le Mans Cup Spa
Dit weekend is het tijd voor de 4 Hours of Spa-Francorchamps in de European Le Mans Series, maar ook de Michelin Le Mans Cup, Ligier European Series en Ferdinand Cup zullen het voorprogramma vullen. Vooral de eerste twee series hebben de laatste jaren een vaste stek op het tracé in de Ardennen, en ook daar krijgen we een Belg aan de start.
  • STX Motorhomes
Kevin en Jan Magnussen
Kevin en Jan Magnussen
Oorspronkelijk hadden er zelfs twee Belgen aan de start kunnen staan dit weekend. Tom Van Rompuy had namelijk de dubbel "Le Mans Cup/ELMS" op zijn programma gezet, maar de organisatie weigerde de extra inschrijving in de Le Mans Cup aangezien DKR Engineering al twee wagens inzet in de cup en het ook nog eens met een vol startveld zit. Dat laatste mag u vrij letterlijk nemen, want met 37 wagens - waarvan 32 alleen al voor de LMP3's - zal er weer de nodige animo zijn. Bij de GT3's verschijnt Jan Magnussen trouwens aan de start in een GMB Motorsport Honda. De voormalige Corvette-rijder zal het stuur delen met Lars Engelbreckt Pedersen en vormt zo één van de drie Deense duo's in het veld.

Start 2022 Ligier European Series Le Mans Start Race 2
Start 2022 Ligier European Series Le Mans Start Race 2
De Ligier European Series ziet een stijging van het aantal deelnemers tegenover vorig jaar, van elf naar achttien wagens. Toen het kampioenschap twee jaar geleden debuteerde was het Milo Racing dat de Belgische vlag droeg in het kampioenschap. Dit seizoen valt die eer te beurt aan Mathieu Detry. De klassewinnaar uit de meest recente 24 Hours of Zolder stapt in bij TM Evolution, waar hij een Ligier JS2 R zal delen met Alain Grand. Vrijdag werken de Ligiers hun kwalificaties af en op zaterdag staan beide races van 60 minuten en een ronde op het programma.

Foto's: Thomas Smets - Racing International Photography - Ligier European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op dinsdag 20 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons