van der Horst

Spa: Middenmoot voor Brent Verheyen en Pieder Decurtins

Haegeli by T2 Racing - Duqueine M30-D08 Nissan
Haegeli by T2 Racing - Duqueine M30-D08 Nissan
De Michelin Le Mans Cup heeft vrijdag zijn twee vrije trainingen afgerond. Daar zagen we in de ochtend de Nielsen Racing Ligier van Anthony Wells en Josh Skelton de snelste tijd op de tabellen zetten, terwijl op een opdrogende baan de COOL Racing Ligier van Luis Sanjuan en David Droux snelste was. Ook Brent Verheyen en Pieder Decurtins kwamen al in actie met de Haegeli by T2 Racing Duqueine. Het Belgisch-Zwitsers duo haalde een veertiende en vijftiende plaats.
Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Nog niet het resultaat waar Verheyen en co op hoopten, gezien dit toch hun thuisrace is. De moed was er wel na de eerste sessie, al heeft het natte wegdek na een plensbui net voor de start van de tweede training wel een ander aspect gegeven aan de sessie. Wie daar opvallend minder last van had was de COOL Racing Ligier van Sanjuan en Droux. In de ochtend waren zij al tweede en eens de baan opgedroogd was reed de Fransman de beste tijd op twee minuten van het einde.

Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 EVO2
Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 EVO2
Bij de GT3's kregen we dan weer twee verschillende merken bovenaan. In de voormiddag was het de beurt aan de Racing Spirit of Léman Aston Martin van Arnold Robin en Valentin Hasse-Clot, maar in de namiddag viel die aan de Leipert Motorsport Lamborghini van Gabriele Rindone en Patrick Kujala. Hiermee zitten de vrije trainingen er op voor het kampioenschap. Morgen voor de middag rijden zij hun kwalificaties, om in de namiddag hun race af te werken.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op vrijdag 22 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons