van der Horst

Spa: Mikkelsen mengt zich in Belgische strijd

Ghislain de Mevius
Ghislain de Mevius
Met de Spa Rally is het BRC amper twee weken na de seizoensopener al toe aan de tweede manche, niettegenstaande het Covid-19. Grote vedette aan de start in Spa is Andreas Mikkelsen die zich kan meten met de Belgische top. Na een bloedstollende koers in de Haspengouw zet de titelstrijd zich verder op Ardeense wegen, zonder onder meer Guillaume Dilley en Vincent Verschueren, maar wel mét Cédric Cherain. De organisatie maakte ondertussen bekend dat de wedstrijd zeker zal doorgaan niettegenstaande een aantal nieuwe maatregelen die de regering vandaag uitvaardigde om de Covid-19 epidemie in te perken.
Na het mooie startveld in Landen staat er opnieuw een karrenvracht aan R5-wagens aan de start in Spa met twee niet onbelangrijke exoten. Na William Wagner in Haspengouw staat er met voormalig nationaal kampioen Sylvain Michel opnieuw een Franse topper aan de start. Maar waar iedereen naar uitkijkt, is de komst van Andreas Mikkelsen. De Noor werd bij Hyundai opzij geschoven en maakt nu pas zijn seizoensdebuut, met een Volkswagen Polo R5. Een beetje vreemdgaan en een beetje thuiskomen dus.

Hij neemt het onder meer op tegen Ghislain de Mévius, winnaar in de Haspengouw, Kris Princen, en kampioen Adrian Fernémont, de grote drie van de eerste manche. Vincent Verschueren en titelconcurrent Sébastien Bédoret laten deze wedstrijd links liggen.

Cédric Cherain - Skoda Fabia R5
Cédric Cherain - Skoda Fabia R5
Maar er zijn nog kapers op de kust, met laatste winnaar Cédric Cherain die in Spa aan zijn seizoen begint , Guillaume de Mévius, onfortuinlijk in Landen, Cédric de Cecco, nog een debutant, en rijzende ster Grégoire Munster die op zoek is naar bevestiging na een meer dan degelijk seizoensbegin. Ook Pieter-Jan-Michiel Cracco is weer van de partij. Bij de resterende zeven R5-wagens, met onder meer Bastien Rouillard en Maxime Potty, zien we niet meteen kanshebbers voor de dichtste ereplaatsen. 

Bij de GT's is het een vol huis, met Patrick Snijers die net de zege miste in Hannuit, Romain Delhez, Francis Lejeune, John Wartique en Fred Bouvy.

Bij de Juniors kan Charles Munster op zoek gaan naar een eerste zege bij afwezigheid van BK-leider Gilles Pyck. Om naar uit te kijken: het debuut van Tom Rensonnet, de kersverse RACB-pupil. 

Guino Kenis-Bjorn Vanoverschelde - BMW M3
Guino Kenis-Bjorn Vanoverschelde - BMW M3
Bij de historics krijgen Dirk Deveux en Guino Kenis, Gino Bux als absolute referentie. Oud-kampioen Tuur Vanden Abeele maakt zijn wederoptreden bij de historics met de BMW E21.

Dit jaar vindt de rally plaats op zaterdag 14 maart en zondag 15 maart. Er wachten de deelnemers 20 proeven, goed voor 205 kilometer. Na Winamplanche 2, om 16u20, kennen we de winnaar van de zesde Herock Spa Rally.

Foto: RIP - Davy Degryse
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op dinsdag 10 maart 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons