van der Horst

Spa: Müller wint door Audi gedomineerde eerste race

Nico Müller - Audi Sport Team Abt Sportsline
Nico Müller - Audi Sport Team Abt Sportsline
Nico Müller won vandaag in zijn Abt Audi de openingswedstrijd van het DTM-seizoen op Spa-Francorchamps. Na een tiental minuten ging de Zwitser voorbij aan zijn van pole vertrokken Abt Sportsline-teamgenoot Robin Frijns en reed weg van de concurrentie. Jamie Green (Team Rosberg) en Loïc Duval (Team Phoenix) vervolledigden het Audi-podium terwijl onze noorderbuur genoegen moest nemen met slechts de negende plek. Audi domineerde de wedstrijd door de ganse top vijf in te palmen. Regerend kampioen René Rast lag op podiumkoers, maar hij zat door zijn banden en diende een tweede pitstop te maken. Hij wist alsnog als vijfde aan te tikken.
Start DTM Race 1 Spa
Start DTM Race 1 Spa
Al na enkele ronden zorgde een technisch euvel ervoor dat RBM-rijder Sheldon Van der Linde, de hoogst gekwalificeerde BMW met een vijfde startplaats, naar de pits moest. Marco Wittmann probeerde daarna de eer van BMW hoog te houden, maar ook hij diende zijn meerdere te erkennen in onder meer de Audi's van Duval en Green. De Racing Bart Mampaey BMW van Philipp Eng kende een sterke eindfase en eindigde als zesde en dus beste BMW. Hij raakte nog voorbij de RMG BMW's van Lucas Auer (7e) en Timo Glock (8e). Wittmann van zijn kant tuimelde zelfs nog uit de top tien en finishte op de elfde plaats.

Nico Müller - Audi Sport Team Abt Sportsline
Nico Müller - Audi Sport Team Abt Sportsline
Voor de Belgische teams werd het echter een dag om snel te vergeten, Van der Linde kende dus al in de beginfase problemen en RBM-teamgenoot Jonathan Aberdein kwam niet verder dan de tiende plaats. Hij eindigde daarmee twee plaatsen voor de WRT Audi's van Fabio Scherer (12e) en Harrison Newey (13e). De derde WRT Audi van Ferdinand Habsburg kwam zelfs niet aan de start na zijn crash tijdens de vrije trainingen vanochtend.

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 1 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa DTM.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons