van der Horst

Spa: Nabeschouwing Nico Verdonck

Afgelopen weekend vond op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps het tweede race-weekend van de ADAC GT Masters plaats. Nico Verdonck begon het weekend samen met ploegmaat Frank Kechele als 10de in het algemene klassement. Na een schitterend zege in de eerste race, 2 polepositie ’s en een negende plaats in de tweede race, vertrekken Lambda Racing en Nico als tweede in het klassement.
  • Dreamdrive
Het weekend begon goed met de vrije trainingen op vrijdag. De Lambda Racing Ford GT gedroeg zich opvallend goed op het snelle asfaltlint van Spa-Francorchamps, maar pas echt goed ging het tijdens de kwalificaties: Nico reed na het eerste halfuur naar een uitstekende polepositie voor de eerste race nadat hij de tegenstand op bijna een seconde reed. Het tweede halfuur was voor ploegmaat Kechele onder een dreigend wolkendek al even goed: Frank Kechele wist nog net voor de aanstormende regen een schitterende tijd neer te zetten op een droge omloop. Pole in race 1 & 2 voor het Duitse Lambda Racing met de Ford GT GT3 in handen van onze jonge landgenoot Verdonck en Nico’s vriend Frank Kechele.

De eerste race van het weekend, op zaterdag werd een utopie voor het team en haar piloten.

“Het was een fantastische race! Ik had een goede start en wist onmiddellijk al afstand te nemen van mijn concurrenten. De topsnelheid van de Ford speelt ons hier wel degelijk in het voordeel. Enkel bij het aanremmen van de ‘Bus-Stop’ chicane diende ik mijn spiegels in de gaten te houden. De DB Motorsport BMW kon veel later in de remmen en naderde telkens met rassenschreden in die ene bocht. Na een schitterende pit-stop waarbij we de slicks oplegden reed Frank als eerste over de finish! Een Prachtig resultaat en eindelijk die eerste zege”, aldus een uitermate gelukkige Nico Verdonck.
 
In race 2 verliep het de jonkies wat minder:
“Het is een super weekend geweest! Maar langs de andere kant had er ook meer ingezeten moesten we wat meer geluk hebben gehad in de tweede race. We vertrokken op regenbanden en werden de eerste 20minuten van de race opgehouden door de safety-car. Het circuit droogde beetje bij beetje op, bij het binnenkomen voor onze pit-stop gokte we dan ook om voor slicks te gaan. Maar het circuit droogde niet snel genoeg op. Had de wedstrijd een paar minuten langer geduurd, had er een podium ingezeten. Nu moeten we vrede nemen met een negende plaats!” vervolgde Nico zijn relaas.
 
De volgende race voor het ADAC GT Masters kampioenschap heeft plaats op de Sachsenring over 2 weken.
Nico Verdonck en Frank Kechele hebben een tweede plaats in het klassement beet, op 7 punten van de Nederlanders Knap / den Boer.

Nico Verdonck pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in ADAC GT Masters op donderdag 16 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons